Partidul Național Moldovenesc: Dragoș Galbur anunță crearea unui nou partid pe arena politică din Republica Moldova

31 august 2022, 21:33 Politică 1782
Dragoș Galbur.  Sursa: Captură ecran, Puterea a patra

Dragoș Galbur, medic de profesie, a declarat că împreună cu o echipă de tineri, pun bazele creării unui nou partid pe arena politică din Republica Moldova. Potrivit lui, noua formațiune se va numi „Partidul Național Moldovenesc”. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la postul de televiziune N4.

„Partidul nu l-am inventat eu, este mai degrabă o renaștere a unui partid istoric. Se va numi „Partidul Național Moldovenesc”. PNM a fost fondat în aprilie 1917 de către intelectualitatea moldovenilor din Basarabia. Suntem deja pe drum, suntem în proces, facem întâlniri, scriem, împărtășim idei. (...). Acest partid va ajunge acolo unde ne propunem noi, pentru că avem un avantaj pe care nu îl are practic nimeni. Timpul. Noi avem timp și timpul este cea mai prețioasă resursă.”, a argumentat Dragoș Galbur.

În aceeași ordine de idei, potrivit declarațiilor lui Galbur, din noul partid vor face parte tineri cu studii în străinătate, care au revenit acasă în R. Moldova sau care au lucrat deja în diferite domenii publice. De asemenea, la baza formațiunii politice va o doctrină conservatoare „modernă” de centru - dreapta.

„Noi putem porni o mișcare a noastră. Eu, împreună cu mai mulți tineri, cu studii în străinătate, cu experiență în scriere de proiecte internaționale, oameni care au adus bani în Republica Moldova, care au lucrat în administrație publică, în sistemul de învățământ, sistemul de sănătate, punem baza unei formațiuni politice conservatoare moderne de centru-dreapta. Chiar dacă s-ar părea că cuvântul „modern” nu prea vine în armonie cu doctrina conservatoare, eu zic că vine, pentru că trăim în 2022. Prin această formațiune vrem și vom schimba radical lucrurile”, a mai declarat Galbur.

Potrivit declarațiilor lui, sloganul partidului va fi: „Vin moldovenii!”.

Dragoș Galbur are 34 de ani și este de profesie medic stomatolog. A fost șef al Direcției Relații internaționale și Asistență Externă la Ministerul Sănătății din Chișinău, în timpul mandatului Ruxandei Glavan (PDM). A deținut și funcția de consilier medical la cel mai mare spital privat din Transilvania – Spitalul Sf. Constantin din Brașov. A urmat programul MBA în Healthcare Management la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media