Moldovagaz: Luna curentă vom primi în factură suma spre plată a gazelor naturale în baza a două prețuri diferite

16 noiembrie 2021, 10:56 Economie 1119
Moldovagaz, factura la gaz.  Sursa: Replica Media

Facturile ce vor fi recepționate de consumatorii casnici, în această lună pentru consumul de gaze naturale, vor fi cu date calculate în baza a două prețuri diferite - cel vechi, adică 4.2980 lei pentru o mie de metri cubi plus 8% TVA, dar și a celui nou aprobat de ANRE, potrivit Moldovagaz într-un comunicat de presă. Asta din motiv că în perioada de calcul sunt incluse zile din luna octombrie, perioadă în care noul preț la gaze nu era intrat în vigoare.

„Furnizorul va emite facturi de plată pentru gaze naturale în baza indiciilor echipamentului de măsurare înregistrați până la data intrării in vigoare a noului preț la gaze naturale sau, în condiția lipsei acestora, a consumului mediu zilnic, determinat de operatorul de sistem”, precizează compania.

În acest sens, volumul de gaze naturale consumat până la data de 1 noiembrie 2021 și care nu a fost inclus spre facturare consumatorilor casnici pentru luna octombrie curent, urmează să fie determinat de operatorul sistemului de distribuție și facturat la prețul în vigoare pe parcursul perioadei de consum de facto, și anume celui aplicat până la sfârșitul lunii octombrie 2021 (4,2980 lei pentru o mie de metri cubi plus 8% TVA).

ANRE a aprobat, la data de 9 noiembrie, noile prețuri la gaze solicitate de către Moldovagaz. Decizia a intrat în vigoare în ziua aprobării, dar până la 30 noiembrie, speciașiltii Agenției vor verifica toate datele și vor confirma prețurile provizorii. Acestea prevăd o creșetere substanțială a tarifelor care vor ajunge de la 4,2 lei la 10,26 lei.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media