Noi demisii și numiri aprobate de Guvern: Ambasadoarea Republicii Moldova în Spania și reprezentanta permanentă a țării noastre pe lângă Consiliul Europei, rechemate din funcție

20 octombrie 2021, 15:34 Politică 211
Guvernul Gavrilița.  Sursa: gov.md

Ambasadoarea Republicii Moldova în Spania, Violeta Agrici și reprezentanta țării noastre la Consiliul Europei, Corina Călugăru, rechemate din funcție în legătură cu expirarea mandatului.

Astfel, Violeta Agrici, ambasadoarea R. Moldova în Spania, a fost rechemată în legătură cu expirarea mandatului

Corina Călugăru, ambasadoare, reprezentantă permamentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, în legătură cu expirarea mandatului.

Ion Budeci, numit secretar de stat al Ministerului Culturii.

Oleg Lișcenco, eliberat din funcția de director general adjunct pe Siguranța Alimentelor și Protecția Consumatorilor în domeniul alimentar din cadrul ANSA, în baza cererii de demisie.

Svetlana Țurcanu, numită prin detașare secretară adjunctă a Guvernului.

La 15 septembrie, președintele Parlamentului Igor Grosu a oferit, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, numele candidaților care ar putea fi reprezentanții Republicii Moldova la Consiliul Europei, la Organizația Națiunilor Unite (ONU), precum și viitor ambasador al Republicii Moldova în Japonia.

„La Comisia politică externă şi integrare europeană a parvenit propuneri de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE): Dumitru Socolan - ambasadorul Republicii Moldova în Japonia, Gheorghe Leucă - la ONU și Daniela Cujbă - la Consiliul Europei”, a spus Igor Grosu.

Întrebat despre potențialii candiați la funcția de ambasadori ai Republicii Moldova în Rusia și România, speakerul Parlamentului a precizat că nu cunoaște cine ar putea fi.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media