Maia Sandu despre cazul Nataliei Moloșag: „Răspunsul la suspiciuni nu au fost convingătoare, dar a fost un val de critică ce nu au lăsat ca lucrurile să se așeze”

2 decembrie 2021, 20:12 Politică 465
Maia Sandu la TVR.  Sursa: captura video

Președinta Maia Sandu a comentat scandalul din jurul fostei avocate a poporului, Natalia Moloșag care a reprezentat-o după alegerile prezidențiale din 2016. Șefa statului spune că nu a avut niciodată ocazia să o cunoască în persoană și că a fost angajată de echipa de campanie și de partid. Cu toate acestea, Maia Sandu regretă că răspunsurile fostei avocate a poporului la suspiciuni nu au fost cele mai reușite și vorbește despre un val de critici care nu dau voie lucrurilor să se așeze. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.

„În primul rând, eu nu am avut ocazia să o cunosc, chiar dacă m-a reprezentat. Fiind în această luptă politică, am avut nevoie de avocat și în unele situații, aceștia erau angajați de echipa de campanie sau partid, nu am cunoscut-o nici până și nici după”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului spune că a ascultat cu atenție reacția Nataliei Moloșag la acuzații pe care le-a catalogat drept puțin convingătoare.

„Din ce am văzut eu, răspunsurile nu au fost convingătoare și nu pot să spun exact dacă a avut sau nu dreptate. Răspunsurile la suspiciuni nu au fost convingatoare. După asta a fost un val de critici care nu au lăsat loc ca lucrurile să se așeze. Lucrurile s-au desfășurat tare repede, valul a fost prea mare, omul și-a dat demisia și s-a terminat. Cât e de vinovate este sau nu, nu mai contează”, a adăugat șefa statului.

Maia Sandu a asociat cazul cu alte probleme cu care noua guvernare și PAS se confruntă de când a ajuns la putere.

„Nu știu cât a suferit imaginea PAS. Dacă a fost greșeală, vedeți că lucrurile se corectează. Despre altceva vreau să vorbesc. Știți care sunt cele 2 principale motive pentru că oamenii nu vor să vină în instituții publice? Primul, sunt salariile, că sunt mai mari în altă parte, iar 2 este linșajul public. Foarte mulți oameni nu vor sa vină că din cauza unei greșeli, o suspiciune, sau ceva ce s-a întâmplat de 30 de ani în urmă, să fie linșați public. Și aici vorbim de încrederea pe care trebuie să o construim între noi, dincolo de încrederea în prim-ministru sau președinte, nu mai vorbesc de instituții. Să luăm un pic de răgaz în aprecierea lucrurilor, să analizăm, nu este foarte important. Altfel nimeni nu o să vrea să vină. Trebuie răbdare să avem ca să nu putem condamna pe cineva deodată”, a încheiat Sandu.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media