Primul traseu turistic, de circa 120 km, va fi lansat în nordul Moldovei cu suportul Poloniei

22 noiembrie 2021, 13:19 Descoperă 1999
Traseul eco-turistic „Stâncile Prutului”.  Sursa: Traseul eco-turistic „Stâncile Prutului”

12 locații din trei raioane din nord-ul Republicii Moldova vor fi unite într-un traseu turistic unic pentru această regiune a Europei. Acest traseu este creat în cadrul Proiectului implementat de Fundația Terra Humana (Varșovia, Polonia) și Asociația obștească „Moștenitorii” (Bălți, Moldova). În cadrul proiectului „Crearea traseului eco-turistic „Stâncile Prutului” în raioanele Edineț, Rîșcani și Glodeni”.

În cadrul acestui proiect, 19 reprezentanți ai autorităților locale și reprezentanți ai afacerilor din turismul rural vor participa la o vizită de informare în nordul Poloniei.

În perioada 22 noiembrie – 02 decembrie, delegația din Republica Moldova va vizita, câteva zeci de pensiuni, restaurante, muzee și alte atracții de pe mai multe trasee turistice.


Moldovenii vor vizita traseele „Calatorie cu Pan Tadeusz”, „Drumul Crucii Kopaszewo”, „Traseul Regele Stanisław Leszczyński”, mai multe castele și mănăstiri poloneze, trasee parcurse pe trăsuri trase de cai și chiar un muzeu al distilatelor.


Traseul eco-turistic „Stâncile Prutului” va include localitățile Viișoara, Cobani și Camenda din raionul Glodeni, Costești, Varatic, Druță, Boroseni și Mihăileni din Râșcani și Brânzeni, Grodinești și Fetești din Edineț.


Proiectul „Crearea traseului eco-turistic „Stâncile Prutului” în raioanele Edineț, Rîșcani și Glodeni” va fi implementat în perioada 2021-2023. În cadrul acestuia va fi dezvoltată o ofertă ecoturistică integrată, utilizând experiența poloneză și fortificând implicarea membrilor a 12 comunități rurale (câte 4 din fiecare raion) în dezvoltarea socio-economică locală, prin sporirea potentialului tuiristic al localitatilor și întegistrarea oficială a rutei turistice naționale.


Proiectul este finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul programului „Asistența poloneză pentru dezvoltare 2021”.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media