Un week-end mai bun la pompă. Benzina și motorina scad sub 2 praguri psihologice

10 februarie 2023, 10:19 Economie 660
Pompa Benzinarie.  Sursa: washcycle.com

Noi vești ceva mai bune legate de prețul produselor petroliere. Pentru acest week-end, ANRE anunță că un litru de benzină va coborâ sub 25 de lei per litru și va costa 24 le și 95 de bani, în timp ce la motorină, scăderea e mai semnificativă și un litru ca ajunge să coste sub 23 de lei, ajungând la 22,83 lei per litru.

Potrivit ANRE, „scăderea prețurilor de comercializare a carburanților de către ANRE se datorează în mare parte diminuării cotațiilor Platts, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor în condițiile în care Republica Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%”.

Într-un comunicat al Agenției, se spune că în ultima perioadă se înregistrează o scădere constantă a prețurilor la principalele tipuri de combustibil.

„Dacă acum două săptămâni, prețul maximal pentru motorina standard era stabilit la nivelul de 25,23 lei/litru, atunci la situația din 10.02.2023 acesta ajunge la nivelul de 22,83 lei/litru, înregistrând astfel o ieftinire de 2,4 lei/litru sau de circa 10.

În cazul prețului la benzina COR 95, scăderile au avut un caracter mai moderat. Totuși, acesta a ajuns sub 25 de lei/litru, în aceeași perioadă fiind înregistrată o ieftinire de 0,73 lei/litru sau de circa 3%”, se arată în comunicatul ANRE.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media