Maia Sandu a exprimat condoleanțe președintei Greciei Katerina Sakellaropoulou, în legătură cu tragicul accident feroviar

1 martie 2023, 12:04 Politică 131
Maia Sandu, 1 martie 2023.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis condoleanțe pentru poporul elen în legătură cu tragicul accident feroviar care s-a produs noaptea trecută, soldat cu cel puțin 36 de oameni și alți 85 de răniți. Mesajul a fost transmis de șefa statului în debutul conferinței de presă pe care susținut-o împreună cu președinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou, care se află într-o vizită oficială la Chișinău, după care a cerut un minut de reculegere în memoria victimelor.

„Vă rog să acceptați sincerele mele condoleanțe în legătură cu tragicul accident care s-a întâmplat noaptea trecută în Grecia. Gândurile noastre sunt astăzi alături de Dumneavoastră, de poporul elen și de cei care și-au pierdut oameni apropiați în acest accident”, s-a adresat Maia Sandu președintei Greciei.

Șefa statului a cerut totodată și un minut de reculegere în memoria celor care și-au pierdut viața în tragicul accident.

Amintim că un convoi de marfă şi un tren de pasageri care efectua o cursă între Atena şi Salonic s-au ciocnit violent marți seara, în „cel mai grav accident feroviar cu care s-a confruntat vreodată Grecia”. Potrivit unui bilanț actualizat al autorităților elene, cel puțin 36 de oameni au murit și 85 au fost răniți.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media