Tauber anunță că fracțiunea Șor va vota pentru ridicarea imunității sale și a lui Ilan Șor și promite „dezvăluiri interesante despre adevărații beneficiari ai furtului miliardului”

24 mai 2022, 14:10 Politică 1631
Fracțiunea Șor.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Deputata Marina Tauber a anunțat că fracțiunea Partidului „ȘOR” va vota pentru ridicarea imunității sale parlamentare și a președintelui partidului Ilan Șor. În același timp, ea a spus că dosarul în care este vizată împreună cu liderul partidului și a promis că în curând avocații lor vor face un șir de „dezvăluiri interesante despre adevărații beneficiari ai furtului miliardului”.

„Fracțiunea Partidului „ȘOR” va vota cu ambele mâini pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor și a Marinei Tauber. Decizia a fost luată la inițiativa lui Ilan Șor și la inițiativa mea. Nu ne temem de nimic, nu avem ce ascunde, nu avem nevoie de imunitate. Suntem deschiși, vom colabora cu ancheta și cu toți cei care sunt cu adevărat interesați ca cei care sunt implicați în furtul miliardului să fie pedepsiți. De asemenea, vom răspunde la toate întrebările, bineînțeles dacă acestea există și dacă nu reprezintă doar un show politic. Îi îndemnăm și pe ceilalți deputați să voteze pentru ridicarea imunității noastre. Deputații nu au nevoie de imunitate”, a spus Marina Tauber marți, 24 mai, la un briefing de presă.

La rândul său, colegul ei de fracțiune, Denis Ulanov, a spus că Partidul „ȘOR” a pledat mereu pentru anularea imunității parlamentare a tuturor deputaților.

„Am fost și rămânem convinși că dacă Procuratura vrea să afle adevărul, atunci nu trebuie să se ocupe de show-uri politice privind ridicarea imunității parlamentare, ci de lucruri concrete și să-i interogheze pe cei care sunt cu adevărat vinovați. Reiterăm că deputații nu au nevoie de imunitate. Aceasta ar trebui să fie la fel cum este în multe dintre statele europene - imunitate politică”, a adăugat Denis Ulanov.

Marina Tauber a insistat că dosarul în care este vizată, împreună cu liderul partidului este unul politic și că actuala putere încearcă, în acest fel, să închidă gura opoziției și să deturneze atenția cetățenilor de la problemele reale.

În acest context, ea a precizat că ea și colegii săi „nu-și fac iluzii” în legătură cu poziția reprezentanților majorității parlamentare la Comisia juridică pentru numiri și imunități, care va avea loc astăzi și la care va fi dezbătută cererea procurorului general interimar privind ridicarea imunității parlamentare a liderilor Partidului „ȘOR”.

În același timp, ea a promis că în curând avocații lor vor face un șir de „dezvăluiri interesante despre adevărații beneficiari ai furtului miliardului”.

„Deocamdată nu vrem să intrăm în detalii juridice și nici să vorbim despre faptele care ni se incriminează, dar vă asigur că, în curând, veți afla niște lucruri foarte interesante. Inclusiv cine sunt adevărații hoți și escroci și cum încearcă ei astăzi să ne facă pe noi țapi ispășitori pentru păcatele lor. Da, vă anunț că mulți dintre dumneavoastră veți rămâne surprinși, pentru că unii sunt chiar aici, în preajmă, și fac acum execuții publice televizate”, a accentuat Marina Tauber.

Amintim că procurorul general interimar, Dumitru Robu, a înaintat la ședința Parlamentului din 19 mai patru cereri prin care a solicitat ridicarea imunității parlamentare a deputatei fracțiunii Partidului Șor, Marina Tauber, și colegului acesteia de partid, deputatul fugar Ilan Șor.

Cei doi sunt cercetați în baza a două articole din Codul Penal: art. 243, p.3, litera a și b - spălarea banilor săvârşit de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală în proporţii deosebit de mari, și art. 190, p. 5 - escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari.

Ilan Șor nu a fost prezent la nici o ședință a noului Parlament și a fost lipsit de salariul de deputat. Șor a plecat din țară în vara lui 2019, cand PD a cedat puterea. Dat în căutare internațională pentru fraude de proporții deosebit de mari, Șor evită să spună unde se află de fiecare dată când este întrebat.

Cât privește Marina Tauber, deputata a rămas în legislatura precedentă fără imunitate parlamentară, alături de colega acesteia Reghina Apostolova. Cele două au fost reținute și anchetate în dosarul fraudei bancare, însă, în octombrie 2020, deputatele au fost scoase de sub urmărire penală.
Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media