Precizările MAEIE privind ajutorul militar non-letal anunțat de UE. Care sunt domeniile care urmează a fi modernizate

4 mai 2022, 14:18 Politică 105
MAEIE.  Sursa: zdg.md
Ajutorul oferit de Uniunea Europeană armatei Republicii Moldova nu se referă la armament letal, precizează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Într-un comunicat de presă, reprezentanții MAEIE subliniază că suportul a fost oferit prin intermediul Instrumentului european pentru pace și că vizează șase domenii de interes, precum logistica militară, comandă și control, apărare cibernetică și altele.

Potrivit ministerului de Externe, măsurile de asistență în cadrul Institutului European pentru Pace (IEP) oferit Republicii Moldova în anul 2021 au inclus consolidarea capacităților medicale ale Armatei Naționale și sporirea capacităților geniștilor moldoveni cu un suport în valoare de 7 milioane euro.

Pentru următoarea perioadă au fost identificate șase domenii de interes, notează MAEIE. Este vorba despre logistică militară, mobilitate, comandă și control, apărarea cibernetică, capacități de monitorizare a situației și comunicații tactice.


Amintim că președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat într-o vizită la Chișinău, a anunțat că UE va oferi echipament suplimentar non-letal Armatei Republicii Moldova pentru consolidarea rezilienței și pentru a face față efectelor crizei generate de agresiunea Rusiei în Ucraina.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media