Boris Johnson susține că ofensiva Rusiei va încetini din cauza lipsei de resurse. Premierul britanic sprijină ideea unei contraofensive cu echipamente occidentale

23 iunie 2022, 08:51 Ucraina 2865
Boris Johnson.  Sursa: BBC

Potrivit serviciilor secrete britanice, ritmul ofensivei Rusiei în războiul împotriva Ucrainei va încetini în următoarele luni, deoarece armata rusă rămâne fără resurse. Cu toate acestea, Ucrainei trebuie să i se ofere arme pentru o contraofensivă, a declarat premierul Regatului Unit Boris Johnson.

„Serviciile noastre de informații consideră că în lunile următoare, Rusia ar putea ajunge la un punct în care nu va mai exista progres, deoarece își epuizează resursele”, a spus Johnson, scrie Reuters.

Potrivit acestuia, Ucraina trebuie ajutată să „rupă dinamica”, așa că va insista asupra acestui lucru la summitul G7.

„Ucrainenii au posibilitatea de a lansa o contraofensivă, aceasta trebuie susținută. Echipamentele pe care le cer de la noi, trebuie oferite”, a spus premierul.

Întrebat cum ar arăta victoria Ucrainei Johnson a spus că ar trebui să fie „cel puțin o restabilire a status quo-ului care exista înainte de 24 februarie” și că forțele de ocupație ruse trebuie să fie respinse din zonele invadate.

Anterior, Johnson a declarat că țara sa și aliații occidentali trebuie să facă patru pași vitali în fața războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Ucraina se află în cea de-a 120-a zi de rezistență împotriva armatei ruse, care a invadat teritoriul ucrainean, la 24 februarie. Astăzi este o zi importantă pentru Ucraina și Republica Moldova. Pe parcursul zilei, în cadrul Consiliului European și în lumina Avizelor Comisiei Europene, vor fi examinate cererile de aderare la Uniunea Europeană.

Pe frontul de luptă, trupele ruse s-au concentrat pe operațiuni de apărare, însă au obținut succese nesemnificative. În același timp, ocupanții au continuat să atace Sloviansk în timpul zilei. O rafinărie de pe teritoriul Rusiei, a fost adacată de două drone, provocând o explozie, iar autoritățile ucrainene au confirmat că au atacat Insula Șerpilor, susținând că au provocat pierderi semnificative.

Șeful Administrației Regionale de Stat Luhansk, Serhiy Haidai, a respins afirmațiile ocupanților ruși conform cărora aceștia controlau complet orașul Severedonețk, menționând că luptele continuă.

Între timp, cancelarul german Olaf Scholz vrea să discute despre un „Plan Marshall pentru Ucraina” în cadrul următorului summit al G7.

Urmăriți LIVE TEXT despre războiul din Ucraina AICI.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media