Guvernul R. Moldova a transmis cea de-a doua tranșă a lotului umanitar pentru Ucraina

27 mai 2022, 21:30 Societate 106
Guvernul R. Moldova a transmis cea de-a doua tranșă a lotului umanitar pentru Ucraina.  Sursa: gov.md

Cea de-a doua tranșă a lotului de ajutor umanitar pentru Ucraina a fost transmis, astăzi, 27 mai, de Guvernul Republicii Moldova. Șapte camioane cu produse de primă necesitate, destinate cetățenilor ucraineni, au plecat din vama Criva – Mămăliga către Cernăuți.

Cinci camioane au transportat bunuri materiale din gestiunea Ministerului Afacerilor Interne – saci de dormit, corturi, măști antigaz. În celelalte două camioane au fost stocate produse asigurate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Oamenii din Ucraina vor primi alimente nealterabile, hrană pentru animale, haine și truse de igienă pentru întreaga familie.

Acesta este cel de-al doilea lot umanitar pe care Republica Moldova îl transmite țării vecine, în valoare totală de peste 67,5 milioane de lei.

Ultima tranșă din acest lot va fi transmisă în perioada următoare. Aceasta va conține sticlă în valoare de peste 1,2 milioane de lei.

Primul lot de ajutor umanitar a fost transmis Ucrainei la începutul lunii aprilie, în valoare de 24 milioane de lei. Ambele loturi umanitare au fost donate în baza deciziilor aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media