Președintele Consiliului European, Charles Michel, a ajuns la Kiev

20 aprilie 2022, 11:58 Ucraina 52
Charles Michel.  Sursa: Olivier Hoslet/AFP via Getty Images

Charles Michel, președintele Consiliului European, a ajuns miercuri la Kiev, potrivit unei postării publicate de acesta pe Twitter, în contextul în care Ucraina se confruntă cu o nouă ofensivă majoră a Rusiei în estul țării, relatează Le Figaro.

„Astăzi, la Kiev, în inima Europei libere și democratice”, a scris Charles Michel, într-un mesaj însoțit de o fotografie realizată pe peronul unui tren din capitala ucraineană.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, şi premierul slovac Eduard Heger au venit în Ucraina pentru a arătat „sprijinul de neclintit” al Bruxelles-ului pentru această ţară, care se confruntă cu o invazie militară a Rusiei începând din 24 februarie.

Delegaţia UE a fost evacuată de la Kiev în oraşul polonez Rzeszow la scurt timp după începerea invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie.

Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media