Moscova ameninţă cu atacuri împotriva Kievului, dacă forţele ucrainene vor utiliza arme britanice pe teritoriul Rusiei

26 aprilie 2022, 21:06 Rusia 29572
Generalul Igor Konaşenkov.  Sursa: function.mil.ru

Ministerul rus al Apărării a avertizat marţi, 26 aprilie, că va lansa atacuri împotriva capitalei ucrainene Kiev dacă trupele ucrainene vor utiliza arme furnizate de Marea Britanie împotriva teritoriului rus. Declarațile vin după ce un înalt oficial britanic a susţinut că Ucraina are tot dreptul să lovească centrele logistice și aprovizionarea cu combustibil rusești.

„Aşa cum am avertizat, Forţele armate ruse sunt pregătite 24 de ore din 24 să lanseze atacuri de represalii cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune împotriva centrelor decizionale din Kiev. Dorim să subliniem că incitarea directă de către Londra a regimului de la Kiev de a întreprinde astfel de acţiuni va avea - în cazul unei încercări de a le pune în aplicare - un răspuns proporţional imediat”, a atenţionat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Ministerul rus al Apărării a mai spus că, în cazul unor astfel de lovituri ruseşti, nu ar fi neapărat o problemă dacă reprezentanţi ai unei anumite ţări occidentale ar fi localizaţi la centre de decizie ale Ucrainei, scrie Ria.ru.

Secretarul de stat al forţelor armate ale Regatului Unit, James Heappey, a apreciat marţi drept „legitimă” posibila atacare de către armata ucraineană a unor ţinte militare de pe teritoriul rusesc, chiar dacă armele folosite sunt de origine britanică.

Într-o declaraţie la „Times Radio”, el a estimat că „este perfect legitim ca Ucraina să ţintească în interiorul Rusiei pentru a submina logistica, care altfel ar duce direct la decese pe pământ ucrainean”.

Heappey a spus că „nu este neapărat o problemă” dacă armele furnizate de guvernul britanic sunt folosite pentru a ataca acele ţinte din Rusia.

Guvernatorului regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a denunţat marţi un nou atac ucrainean împotriva unui sat din această regiune rusă de la graniţa cu Ucraina, în urma căruia patru clădiri au fost avariate, după un altul care ar fi comis la 19 aprilie, soldat cu trei răniţi şi mai multe pagube materiale.

Luni, guvernatorul a denunţat atacuri împotriva localităţilor Nehoteevka şi Juravliovka, în urma căruia 14 case au fost distruse.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media