Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari

26 aprilie 2022, 08:54 IT 208
Elon Musk.  Sursa: AL DRAGO/BLOOMBERG VIA GETTY

Elon Musk a încheiat luni un acord pentru a cumpăra Twitter Inc (TWTR.N) pentru pentru 44 de miliarde de dolari în numerar. Tranzacția va transfera controlul platformei de socializare, populată de milioane de utilizatori, la nivel mondial, către șeful Tesla și cel mai bogat om din lume. Musk a spus că Twitter are „un potențial extraordinar” și consideră că platforma ar putea fi „piața publică digitală în care se dezbat subiecte vitale pentru viitorul umanității”, potrivit unui comunicat.

Deși inițial compania Twitter a respins ideea ca rețeaua socială să fie preluată de Elon Musk, lucrurile s-au schimbat radical, la presiunea acționarilor.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața publică digitală unde sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”, a spus Musk într-un comunicat prin cre a anunțat încheierea acordului.

„Vreau, de asemenea, să fac Twitter mai bun ca niciodată. (...) Twitter are un potențial extraordinar - aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania și comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca.”, mai scrie în comunicat.


Fondatorul Tesla, Elon Musk, a făcut oferta de a cumpăra toate acțiunile Twitter și de a scoate compania de pe bursă acum două săptămâni.

Potrivit dosarului depus la autoritatea de reglementare a burselor din SUA (SEC), Musk s-a oferit să achiziționeze toate acțiunile Twitter cu 54,20 dolari per acțiune, ceea ce ar duce compania la valoarea de 43,4 miliarde de dolari. Aceasta reprezintă o creștere de 38 % față de capitalizarea din 1 aprilie, ultima zi de tranzacționare înainte ca Musk să dezvăluie că a devenit cel mai mare acționar al Twitter. De asemenea, este o creștere de 18% față de cotația de miercuri.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media