„Afacere” cu droguri pe Telegram: Doi tineri din Drochia și Soroca, reținuți de Poliție

15 aprilie 2022, 14:51 Justiție 330
Comercializarea drogurilor pe Telegram.  Sursa: politia.md

Doi tineri de 22 și respectiv 25 de ani, originari din raioanele Drochia și Soroca, au fost reținuți oamenii legii, fiind suspectați de vânzarea drogurilor în cantități deosebit de mari prin intermediul aplicației „Telegram”.

În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că unul dintre figuranți activa ca taximetrist, astfel se deplasau cu automobilul și plasau în ascunzișuri droguri.

Acțiunile lor au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în curtea unui bloc de locuit din sectorul Botanica.

Astfel, în urma acțiunilor de investigație, suspecții au fost reținuți în flagrant în timp ce plasau substanțele narcotice în ascunzișuri, care urmau a fi vândute prin aplicația Telegram.

În urma efectuării percheziției în automobil, polițiștii au depistat și ridicat 87 de pachețele zip-lock învelite în bandă adezivă în interiorul cărora se afla o substanță de culoare albă de tip PVP. Drogurile au fost ridicate, sigilate conform procedurii și îndreptate la CTC-EJ al IGP, pentru a fi supuse expertizei chimice.

Valoarea drogurilor pe piața neagră depășește suma de 50 mii de lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina.

Poliția anunță că aceștia anterior au mai fost cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora”, în proporții deosebit de mari, iar conform legislaţiei penale în vigoare, riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Polițiștii continuă acțiunile procesuale în vederea documentării și stabilirii altor complici la săvârșirea infracțiunii.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media