O Honda și un Mercedes, căutate de INTERPOL, depistate la frontieră. Automobilele figurau în sistem ca fiind furate

22 iunie 2022, 15:21 Justiție 77
Automobile furate, depistate la frontieră.  Sursa: border.gov.md

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni și Leușeni au depistat la controlul de frontieră și au indisponibilizat două autoturisme care figurau în bazele de date ca fiind furate din Marea Britanie și Polonia.

În dimineața zilei de 21 iunie, în PTF Sculeni, pe direcția intrare în Republica Moldova, s-a prezentat un bărbat de 42 de ani, la volanul unui automobil Honda.

Conform formalităților de control, polițiștii de frontieră au constatat că vehiculul este dat în căutare internațională de către autoritățile engleze.

Șoferul, cetățean român, a fost luat prin surprindere la aflarea veștii. Acesta a declarat că și-a procurat mașina în luna noiembrie a anului trecut din Marea Britanie și de atunci a condus-o continuu fără problemele, având toate actele în regulă.

În cel de-al doilea caz este cercetată o conațională, de 50 de ani. Aceasta s-a prezentat în această noapte în PTF Leușeni pe direcția ieșire din țară. În urma controlului de frontieră a fost înștiințată că nu-și poate continua călătoria pe motiv că Mercedesul, în valoare de aproximtiv 100.000 euro, pe care îl conducea apare în baza de date a INTERPOL ca fiind furat din Polonia.

Audiată, șoferița a declarat că și-a procurat autoturismul în leasing și, cel mai probabil, este dat în căutare deoarece nu a achitat ratele la timp.

Ambele autoturisme au fost indisponibilizate pe teritoriile Sectoarelor Poliției de Frontieră Sculeni și Leușeni până la finalizarea anchetelor. Șoferii și-au continuat drumul în calitate de pasageri.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media