CNN: O filmare cu drona, realizată la mijlocul lunii martie în Bucha, arată trupele rusești pe străzile împânzite de cadavrele civililor

27 aprilie 2022, 13:36 Ucraina 2441
Cadru din filmarea cu drona, obținută de CNN.  Sursa: CNN

Jurnaliștii de la canalul de televiziune CNN susțin că au intrat în posesia unei filmări realizate cu o dronă deasupra orașului Bucha din regiunea Kiev, în perioada când trupele ruse încă se aflau pe teritoriul localității. Postul de televiziune relatează că a reușit să verifice autenticitatea videoclipului și a stabilit că acesta a fost realizat în perioada 12-13 martie. CNN refuză să dezvăluie sursa care a furnizat informațiile din motive de securitate și nu a publicat deocamdată videoclipul în sine.

Înregistrarea arată cadavrele celor uciși zacând pe străzile orașului, precum și militari și tehnică militară rusească. Filmarea, în special, a surprins mai multe cadavre care zac în același louri ca și în imginile video distribuite pe 1 aprilie. Într-unul dintre fragmentele înregistrării pe aceeași stradă unde zac cadavrele morților este observată armata rusă, susțin cei de la CNN.

Postul de televiziune spune că a contactat Ministerul rus al Apărării rus pentru a comenta imaginile, dar nu a primit niciun răspuns până acum. Partea rusă a negat implicarea soldaților săi în crimele de la Bucha, susținând că oamenii ar fi murit după ce militarii au părăsit această așezare.

Trupele ruse au părăsit regiunea Kiev pe 30 martie, iar în urma lor au lăsat imagini de coșmar: orașe pârjolite și zeci de cadavre ale cetățenilor ucraineni care zăceau pe drumuri.

În Bucha, o suburbie a capitalei Kiev, au fost găsiți zeci de morți cu mâinile legate, primarul orașului declarând că Bucha era „împânzită cu cadavre”. Oamenii, a spus primarul, au fost împușcați în ceafă. În satul Motîjin, au fost găsite cadavre într-o groapă comună. Pe marginea uneia dintre autostrăzile din regiunea Kiev, fotojurnaliştii au văzut trupurile unor femei goale. Forțele ruse ar fi încercat să le ardă.

Autoritățile ucrainene au anunțat că în Bucha au fost descoperite în jur de 350 de cadavre.

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a acuzat Rusia de comiterea unui „genocid” în Ucraina pentru a elimina „întreaga naţiune”, la o zi după descoperirea a numeroase cadavre pe străzile din oraşul Bucha, în apropiere de capitala Kiev după plecarea forţelor ruse.

Ministerul rus al Apărării a negat că armata rusă ar fi provocat masacrul din localitatea, regiunea Kiev, și a spus că „toate fotografiile și videoclipurile publicate de regimul de la Kiev, care ar fi mărturie despre astfel de „crime” comise de personalul militar rus în orașul Bucha, sunt fake.”

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media