R. Moldova a aderat la Convenția privind facilitarea traficului maritim internațional

18 ianuarie 2023, 22:13 Economie 58
Portul liber internațional Giurgiulești.  Sursa: Gifp.md

Republica Moldova a aderat la Convenția privind facilitarea traficului maritim internațional, a anunțat miercuri ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Astfel, complexul portuar Giurgiulești va opera un număr mai mare de nave, prevenind întârzierile în traficul maritim.

Potrivit viceprim-ministrului, implementarea prevederilor Convenției va ajuta la prevenirea întârzierilor inutile în traficul maritim, în special:

- va fi facilitat traficul în port;

- vor fi reduse formalitățile de intrare/ieșire a navelor;

- va fi îmbunătățit schimbul de date între state privind traficul de nave, mărfuri și pasageri;

- va fi creat creat ghișeului unic electronic în port unde armatorii/operatorii navelor și agenții de nave pot îndeplini obligațiile de raportare în format electronic aplicate navelor care sosesc și pleacă din port, la un sistem informațional electronic aplicat tuturor autorităților de control vizate;

- va fi redus timpul de control al autorităților;

- vor fi reduse cheltuielile autorităților și armatorilor navelor.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media