Cinci laptopuri, furate din Gimnaziul din satul Țarigrad, Drochia. Suspecții, trei minori

21 ianuarie 2023, 11:02 Societate 135
Furt, Drochia.  Sursa: Telegram

Poliția din Drochia a fost sesizată despre furtul a cinci laptopuri din Gimnaziul din satul Țarigrad. În urma măsurilor de investigații întreprinse, la scurt timp de la comiterea infracțiunii polițiștii din Drochia au identificat și localizat trei persoane suspecte.

Acestea s-au dovedit a fi trei minori de 14, 16 și 17 ani, locuitori ai raioanelor Rîșcani și Drochia, unul dintre ei fiind în vizorul poliției. Minorii sunt suspectaţi că ar fi furat din gimnaziul în care învață unul dintre ei, cinci laptopuri și componente (accesorii) pentru calculatoare și conexiune la internet.

Aceștia ar fi pătruns în sediul instituției prin geam.

Acum, suspecții sunt cercetaţi penal pentru furt, iar oamenii legii întreprind în continuare măsuri pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și primirii unei decizii legale în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Poliția menționează că, în urma măsurilor întreprinse obiectele sustrase au fost depistate și urmează a fi restituite instituției de învățământ.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media