Benzina trece pragul de 25 de lei. Noile prețuri afișate de către ANRE, pentru carburanți

23 ianuarie 2023, 11:27 Economie 187
Benzinărie, stație PECO.  Sursa: Replica Media

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noi prețuri la carburanți, valabile pentru ziua de mâine, 24 ianuarie.

Astfel, un litru de benzină va costa 25,02 lei, cu 22 de bani mai mult. Un litru de motorina va putea fi achiziționat cu 24,69 lei, cu 17 bani mai mult.

Potrivit ANRE, majorările din ultima perioadă se datorează creșterii cotațiilor Platts la produsele petroliere. Acest proces are loc în contextul așteptărilor pieței în privința intrării în vigoare a deciziei Uniunii Europene de a renunța la produsele petroliere derivate din petrolul rusesc.

Prin urmare, în cadrul ultimei sesiuni, cotația Platts la benzină a ajuns la circa 900 $/tona, iar la motorină la circa 980 $/tona, acesta fiind cel mai înalt nivel din ultimele 10 săptămâni.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media