LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 339. Germania nu este pregătită să furnizeze avioane de luptă Ucrainei; Olaf Scholz: Germania ajută Kievul pentru ca războiul să nu se apropie de granițele sale

28 ianuarie 2023, 09:35 Ucraina 165
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina continuă, pentru cea de-a 339-a zi. Președintele rus Vladimir Putin speră să preia inițiativa și pregătește o nouă ofensivă majoră care ar putea începe încă din februarie sau martie 2023, potrivit unui nou raport al Institutului American pentru Studiul Războiului.

Rusia pregătește un nou val de ofensive împotriva Ucrainei pe 24 februarie, la exact un an de la începutul invaziei la scară largă, și a testat capacitățile de apărare ale Ucrainei în apropiere de Zaporojie, a declarat secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Alexei Danilov.

Într-o actualizare regulată de dimineață pe 28 ianuarie, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că armata ucraineană a respins 13 atacuri rusești în regiunile Donețk și Luhansk.

Țările occidentale vor livra Ucrainei 321 de tancuri, a declarat ambasadorul Ucrainei în Franța, Vadim Omelcenko, într-un interviu cu postul de televiziune francez și televiziunea BFM afiliată CNN pe 27 ianuarie.

UPDATE 17:53. Sâmbătă dimineața, în orașul Novoaidar, „forțele armate ucrainene au atacat în mod deliberat clădirea unui spital raional” cu un sistem de rachete cu lansare multiplă HIMARS fabricat în SUA, a anunțat ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Ministerul a adăugat că 14 au fost uciși și 24 răniți printre „pacienții spitalului și personalul medical”, transmite AFP.


UPDATE 17:18. Un atac rusesc a ucis sâmbătă trei persoane într-un cartier rezidențial al orașului Kostiantynivka, din estul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional.

Alte 14 persoane au fost rănite în atac, care a afectat și patru blocuri de apartamente și un hotel, relatează Reuters.

Guvernatorul Donețk, Pavlo Kirilenko, a spus pe Telegram: „Salvatorii și oamenii legii lucrează la locul tragediei pentru a ajuta oamenii și a documenta cu atenție încă o crimă comisă de ocupanții ruși pe pământul nostru”.

Muncitoarea din fabrică Irina Malțeva, în vârstă de 42 de ani, a spus că se uita la televizor când explozia i-a zguduit violent camera de zi.

Astăzi, Kirilenko a declarat că cel puțin patru persoane au fost ucise și șapte rănite în întreaga regiune în urma atacurilor ruse din ultimele 24 de ore.


UPDATE 16:13. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, și-a exprimat condoleanțe pentru Israel, după ce șapte persoane au fost ucise vineri seara, părăsind o sinagogă din Ierusalimul de Est.

„Sincere condoleanțe familiilor victimelor. Crimele au fost comise cu cinism de Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului. Teroarea trebuie să nu aibă loc în lumea de astăzi. Nici în Israel sau în Ucraina”, a scrie pe Twitter liderul de la Kiev.


UPDATE 15:11. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat înaintea summitului UE-Ucraina de săptămâna viitoare că Ucraina are sprijin necondiționat din partea blocului și că țara trebuie să prevaleze împotriva atacurilor rusești pentru a apăra valorile europene.

Raportul Reuters, Von der Leyen a spus într-un discurs sâmbătă la un eveniment al partidului său, Creștin Democrat CDU, la Duesseldorf, Germania:„Suntem de partea Ucrainei fără niciun fel de dacă și dar. Ucraina luptă pentru valorile noastre comune, luptă pentru respectarea dreptului internațional și pentru principiile democrației și de aceea Ucraina trebuie să câștige acest război”.

Von der Leyen și colegii săi comisari UE plănuiesc un summit UE-Ucraina pe 3 februarie.


UPDATE 14:29. Cancelarul german Olaf Scholz a lansat un mesaj video în care a vorbit despre cursul politic al Berlinului față de Rusia și războiul din Ucraina și a subliniat că ține cont nu doar de nevoia de a sprijini Ucraina, ci și de securitatea țării sale.

Prioritatea autorităților, potrivit lui Scholz, rămâne securitatea Germaniei. „Obiectivul nostru este clar – Rusia nu ar trebui să-și poată extinde granițele prin folosirea forței”, a spus el. Scholz a adăugat că germanii vor „pace în Europa și că războiul nu se apropie”.

Potrivit cancelarului, politica externă a Germaniei se bazează pe trei principii – sprijin umanitar, financiar și militar-tehnic pentru Ucraina; prevenirea escaladării conflictului, escaladarea acestuia într-un război între Rusia și NATO; coordonarea strânsă a tuturor acțiunilor cu aliații și partenerii conduși de Statele Unite.

Scholz a spus că de la începutul atacului rus asupra Ucrainei, guvernul german a luat decizii informate, care sunt întotdeauna agreate la nivel internațional.

El a amintit că „războiul teribil, crud și lipsit de sens” din Ucraina a fost provocat de președintele Rusiei. Între timp, potrivit Wall Street Journal, citând sursele sale, Olaf Scholz, care a fost criticat pentru că a ezitat în privința transferului tancurilor occidentale în Ucraina, a jucat de fapt un rol cheie în ridicarea tabuului neoficial asupra acestor livrări în Occident.

Potrivit WSJ, Scholz a fost, în special, cel care l-a convins pe președintele american Joe Biden de necesitatea aprovizionării cu tancuri americane, care s-a îndoit că acest lucru ar trebui făcut.


UPDATE 13:16. Israelul sprijină Ucraina în războiul împotriva Rusiei la o scară mai mare decât știe publicul, a declarat noul ambasador al Israelului în Germania, Ron Prosor, într-un interviu pentru Waz, transmite BBC.

Israelul ajută Ucraina, „dar în culise și mult mai mult decât se știe”, argumentează el. El a amintit că Israelul, printre altele, împiedică furnizarea de drone iraniene, pe care Rusia le folosește pentru a ataca infrastructura din Ucraina.

„Armata israeliană suprimă în mod regulat furnizarea de arme din Iran către Siria și Liban. Printre acestea se numără dronele și rachetele iraniene pe care Rusia le folosește în Ucraina", a subliniat el.

Potrivit acestuia, Israelul preferă „să rămână în umbră” din cauza prezenței Rusiei în Siria și a marii comunități evreiești de pe teritoriul rus. Mai devreme, în mass-media israeliană, au existat sugestii că, chiar dacă Israelul decide să furnizeze Ucrainei doar sisteme de arme „defensive”, acest lucru ar putea lovi ca un bumerang.

„Rușii, după aceeași logică, ar putea foarte bine să înceapă să furnizeze sisteme moderne de apărare aeriană, precum S-300 și S-400, Iranului și Siriei. Moscova va putea spune că aceste sisteme protejează doar țările din Orientul Mijlociu. din atacurile aeriene israeliene”, a scris ziarul israelian Haaretz.


UPDATE 12:36. Un consilier prezidențial ucrainean a criticat astăzi Comitetul Olimpic Internațional pentru că a fost de partea Rusiei la câteva zile după ce a declarat că Consiliul Olimpic al Asiei a oferit sportivilor ruși și belaruși șansa de a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

„#IOC propune lumii promovarea violenței, crimelor în masă, distrugerii. De aceea, insistă că sportivii ruși ar trebui să participe la concursuri ca adevărați „ambasadori ai morții”. Sportul nu există în afara politicii - sportul îl promovează. Astfel, CIO promovează politica anti-umană a Rusiei”, a scris Mihail Podolyak pe Twitter.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat vineri că Ucraina va lansa o campanie internațională pentru a împiedica sportivii ruși să li se permită să concureze la Jocurile din 2024, relatează Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat vineri că orice încercare de a scoate Moscova din sportul internațional este „condamnată la eșec”.


UPDATE 11:50. La 150 km de Bahmut, acest oraş minier care avea 15.000 de locuitori înaintea invaziei rusești, confruntări „serioase, brutale” au loc şi trupele ruse s-au „implantat în sud-estul şi estul localităţii”, a afirmat un responsabil al autorităţilor proruse din regiunea Doneţk, Ian Gagin, scrie Digi24.ro.

„Inamicul caută, de fapt, să repurteze un succes în acest sector, dar nu reuşeşte să-l obţină datorită eforturilor forţelor de apărare ale Ucrainei”, afirmase Cerevatîi la televiziune. „Inamicul exagerează şi reuşita sa este un eufemism”, a continuat el, concluzionând: „În faţa pierderilor sale, inamicul dă înapoi”.

„Încercuirea şi eliberarea în viitor” a acestei localităţi vor permite „schimbarea raportului de forţe pe front”, deschizând calea unei ofensive spre Pokrovsk şi Kurakova, localităţi situate mai în nord, susţine şeful separatiştilor din Doneţk, Denis Puşilin.

Ucraina a anunţat, în această săptămână, că soldaţii ruşi, în superioritate numerică, îşi intensificaseră atacurile în est, în special la Vuhledar şi Bahmut, ultima localitate fiind ţinta lor de mai multe luni. O nouă ofensivă rusă este în pregătire pentru 24 februarie, la împlinirea unui an de la declanşarea invaziei, a declarat Oleksii Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare al Ucrainei.

„Ei se pregătesc acum pentru a activare maximală şi ei cred că vor avea reuşite până la acea dată”, a declarat el pentru Radio Svoboda. Acest nou val al ofensivei în pregătire pentru 24 februarie „nu este un secret”, a adăugat el.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului din SUA, Rusia încearcă „să disperseze” forţele ucrainene cu scopul de a „crea condiţiile unei operaţiuni ofensive decisive”. Militari ruşi şi mercenari ai grupului paramilitar Wagner au cucerit recent Soledar, la nord de Bahmut, un prim succes după luni îndelungate de lupte şi o serie de înfrângeri pentru Kremlin.

„Ruşii avansează, există tiruri constante, noapte şi zi, încearcă să găsească puncte slabe în apărarea noastră”, a declarat pentru AFP, citat de Agerpres, Iuri, un soldat ucrainean de 44 de ani, într-o tranşee de la Bahmut. Tot în est, la Ceasiv Iar, două persoane au fost ucise vineri şi alte cinci rănite de tiruri ale artileriei ruse, au semnalat autorităţile locale. Mai în nord, în regiunea Harkov, bombardarea satului Dvoricina a făcut alţi doi morţi, a anunţat preşedinţia ucraineană. Oraşul Herson a fost, de asemenea, ţinta obuzelor ruseşti, potrivit aceleiaşi surse.

Rusia a mobilizat sute de mii de rezervişti şi de puşcăriaşi pentru a încerca să străpungă liniile ucrainene şi să cucerească restul Donbasului, vastă zonă industrială din estul Ucrainei. În acest context, preşedintele Volodimir Zelenski a salutat decizia anunţată de Polonia de a livra ţării sale 60 de tancuri suplimentare, dintre care jumătate va fi o versiune modernizată a tancului T-72 sovietic, după cele 14 Leopard 2 de fabricaţie germană deja promise. Paralel, guvernul belgian s-a angajat să acorde Ucrainei noi finanţări, în special prin livrări de rachete, mitraliere, muniţii şi vehicule blindate.

În ceea ce priveşte aviaţia ucraineană, aceasta a apreciat, vineri, că aparate F16 de fabricaţie americană „ar putea fi cel mai bun candidat” pentru „a deveni singurul tip” de avion polivalent în flota sa, potrivit purtătorului său de cuvânt Iuri Ignat. Preşedintele ucrainean solicită avioane de vânătoare şi rachete cu rază lungă de acţiune, adică arme pe care ţările occidentale au refuzat până în prezent să le furnizeze. La rândul său, Uniunea Europeană a decis să-şi prelungească cu şase luni sancţiunile impuse Rusiei când aceasta a anexat peninsula ucraineană Crimeea în 2014 şi pregăteşte noi măsuri împotriva Kremlinului.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a subliniat, totuşi, vineri, că el va continua „să vorbească cu Rusia”.


UPDATE 10:57. Cel puțin trei civili au fost uciși și alți doi răniți într-un atac cu rachetă asupra Kostiantynivka în această dimineață, a declarat șeful administrației regionale Donețk, Pavel Kirilenko.

Potrivit acestuia, în urma bombardamentelor armatei ruse, au fost avariate patru clădiri înalte, un hotel, garaje și mașini civile.

„Salvatorii și agențiile de aplicare a legii lucrează la locul tragediei”, a scris el pe canalul său Telegram.


UPDATE 10:23. O lovitură cu rachete asupra forțelor ruse la Makiivka, despre care Moscova a susținut că a ucis 89 de persoane, era „foarte probabil” să fi avut de fapt peste 300 de victime, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Cazul a evidențiat „prezența omniprezentă a dezinformarii în anunțurile publice rusești”, a spus ministerul în cea mai recentă actualizare a informațiilor.

Acest lucru se realizează de obicei printr-o combinație de minciună deliberată autorizată de lideri înalți și comunicarea unor rapoarte inexacte de către oficiali mai juniori, dornici să-și minimizeze eșecurile în cultura Rusiei „învinovățirii și concedierii”.

Ministerul a spus că, după lovitura asupra locurilor de cazare ale trupelor ruse din apropierea orașului Donețk, din 1 ianuarie, Ministerul Apărării al Rusiei a făcut „pasul rar” de a recunoaște public că a suferit victime, susținând 89 de morți.

„Oficialii ruși probabil au apreciat că nu este viabil să se evite comentariile în fața criticilor pe scară largă ale comandanților ruși cu privire la incident”, a spus ministerul britanic.

Dintre victime, ministerul a spus că crede că majoritatea au fost probabil uciși sau dispăruți, mai degrabă decât răniți.


UPDATE 09:45. Japonia a înăsprit sancțiunile împotriva Rusiei în urma ultimelor sale atacuri cu rachete în Ucraina, adăugând mărfuri pe o listă cu interzicerea exporturilor și înghețând activele oficialilor și entităților ruse.

Moscova a spus că sancțiunile impuse de Tokyo nu sunt de ce să vă faceți griji și că se adaptează vieții sub astfel de restricții, a raportat Reuters.


UPDATE 09:31. Într-o actualizare regulată de dimineață pe 28 ianuarie, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că armata ucraineană a respins 13 atacuri rusești în regiunile Donețk și Luhansk.

Potrivit Statului Major General, în ultimele 24 de ore, armata ucraineană a respins atacurile rusești din apropierea așezărilor Bilohorivka din regiunea Luhansk și Rozdolivka, Krasna Gora, Bakhmut, Ivanivske, Klishchiivka, Druzhba, Vodyane, Maryinka, Pobyeda, Vuhledar și Regiunea Donețk.

Reprezentanții Kremlinului din regiunea Donețk au declarat pe 27 ianuarie că forțele ruse se îndreptau spre capturarea orașului Vuhledar din est, dar Ucraina a respins afirmația, spunând că Moscova „exagerează” progresul său în zonă.

Vuhledar, cândva adăpostește aproximativ 14.000 de oameni, este situat la aproximativ 50 de kilometri sud-vest de orașul Donețk ocupat de ruși.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Militar de Est al Ucrainei, Serhiy Cerevati, a raportat că „luptele aprige” au continuat în jurul Vuhledar, dar forțele ucrainene au reușit să-i împiedice pe ruși să realizeze orice progres.


UPDATE 09:16. Rusia pregătește un nou val de ofensive împotriva Ucrainei pe 24 februarie, la exact un an de la începutul invaziei la scară largă, și a testat capacitățile de apărare ale Ucrainei în apropiere de Zaporojie, a declarat secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Alexei Danilov, pe 27 ianuarie.

Danilov a mai spus că trupelor ruse au primit „sarcina” de a „depăși granițele” regiunilor de est ale Ucrainei Donețk și Luhansk. Săptămâna trecută, Statul Major al Ucrainei a confirmat că Rusia își continuă eforturile ofensive lângă Bakhmut, Donețk și Zaporojie, angajând aviație suplimentară.

În regiunea Zaporojie, peste 25 de așezări au fost sub focul artileriei în perioada 20-21 ianuarie. Potrivit lui Danilov, următoarele câteva luni ar putea fi foarte dificile pentru Ucraina, deoarece Rusia își intensifică ofensivele, iar Ucraina așteaptă livrările de arme atât de necesare promise recent de aliații săi occidentali.

Bloomberg a mai raportat pe 27 ianuarie, citând oficiali, consilieri și alții apropiați de această problemă, că Kremlinul pregătește o nouă ofensivă în Ucraina, deoarece încearcă să arate că armata sa poate relua inițiativa după luni de eșecuri. Danilov a spus, însă, că Rusia înțelege clar că șansele sale de a câștiga războiul împotriva Ucrainei sunt „zero”.

Cei care au vorbit cu Bloomberg au spus că nici măcar dictatorul rus Vladimir Putin nu poate nega slăbiciunea armatei sale după ce a pierdut mai mult de jumătate din teritoriul ocupat după februarie 2022.


UPDATE 09:00. Președintele rus Vladimir Putin speră să preia inițiativa și pregătește o nouă ofensivă majoră care ar putea începe încă din februarie sau martie 2023, potrivit unui nou raport al Institutului American pentru Studiul Războiului.

Oamenii din interiorul Kremlinului au declarat pentru Bloomberg că Putin este încrezător că toleranța Rusiei față de pierderi militare grele îi va permite să câștige războiul pe termen lung, în ciuda eșecurilor.

Potrivit previziunilor ISW, Kremlinul se pregătește probabil pentru operațiuni strategice majore - cel mai probabil în regiunea Luhansk - în următoarele șase luni.

Recentele atacuri terestre limitate ale Rusiei la Zaporojie ar putea avea drept scop devierea forțelor ucrainene și pregătirea terenului pentru o ofensivă în regiunea Luhansk, spun experții ISW.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai,24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie, 1 noiembrie, 2 noiembrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie, 5 noiembrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 8 noiembrie, 9 noiembrie, 10 noiembrie, 11 noiembrie, 12 noiembrie, 13 noiembrie, 14 noiembrie ,15 noiembrie, 16 noiembrie, 17 noiembrie, 18 noiembrie, 19 noiembrie, 20 noiembrie, 21 noiembrie, 22 noiembrie, 23 noiembrie, 24 noiembrie, 25 noiembrie, 26 noiembrie, 27 noiembrie, 28 noiembrie, 29 noiembrie, 30 noiembrie, 1 decembrie, 2 decembrie, 3 decembrie, 4 decembrie, 5 decembrie, 6 decembrie, 7 decembrie, 8 decembrie, 9 decembrie, 10 decembrie, 11 decembrie, 12 decembrie, 13 decembrie, 14 decembrie, 15 decembrie, 16 decembrie, 17 decembrie, 18 decembrie, 19 decembrie, 20 decembrie, 21 decembrie, 22 decembrie, 23 decembrie, 24 decembrie, 25 decembrie, 26 decembrie, 27 decembrie, 28 decembrie, 29 decembrie, 30 decembrie, 31 decembrie, 1 ianuarie 2023, 2 ianuarie, 3 ianuarie, 4 ianuarie, 5 ianuarie, 6 ianuarie, 7 ianuarie, 8 ianuarie, 9 ianuarie, 10 ianuarie, 11 ianuarie, 12 ianuarie, 13 ianuarie, 14 ianuarie, 15 ianuarie, 16 ianuarie, 17 ianuarie, 18 ianuarie, 19 ianuarie, 20 ianuarie, 21 ianuarie, 22 ianuarie, 23 ianuarie, 24 ianuarie, 25 ianuarie, 26 ianuarie și 27 ianuarie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media