Maia Sandu convoacă astăzi ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană. Subiectele care vor fi discutate

11 ianuarie 2023, 09:39 Politică 128
Președinția Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă astăzi dimineață ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană (CNIE). Un anunț în acest sens a fost plasat pe pagina Președinției.

Membrii comisiei vor face totalurile progresului obținut, în 2022, în realizarea Planului de acțiuni pentru îndeplinirea condițiilor înaintate Republicii Moldova, în contextul acordării statutului de țară candidată la UE.

De asemenea, vor fi discutate prioritățile de integrare europeană pentru acest an.

La 23 noiembrie, Parlamentul European a cerut accelerarea procesului de aderare la Uniunea Europeană a țărilor candidate, inclusiv Republica Moldova, a anunțat Siegfried Mureșan, copreşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova. Potrivit europarlamentarului român, deputații au adoptat, cu o majoritate de 502 voturi, poziția cu privire la noua strategie de extindere a Uniunii Europene.

Anterior, Mureșan a declarat că Republica Moldova ar putea începe anul viitor negocierile de aderare la Uniunea Europeană, dar totul depinde de procesul de implementare a reformelor.

Amintim că Republica Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate de aderare la Uniunea Europeană la 23 iunie 2022. Decizia „istorică” a fost luată în unanimitate de liderii UE în cadrul summit-ului Consiliului European.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media