LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 310. Trei persoane au fost ucise în urma bombardamentelor din ultimele 24 de ore/ Biden semnează un proiect de lege privind cheltuielile guvernului american pentru 2023 în valoare de 1,7 trilioane de dolari - 45 de miliarde de dolari sunt destinate Ucrainei

30 decembrie 2022, 09:07 Ucraina 275
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de-a 310-a zi de rezistență eroică în fața invaziei rusești declanșate la 24 februarie 2022 printr-un decret semnat de liderul rus, Vladimir Putin, cu privire la „denazificarea și demilitarizarea poporului ucrainean.”

În cursul zilei de ieri, 29 decembrie, forțele de ocupație rusești au efectuat 85 de atacuri cu rachete și 35 de atacuri aeriene, precum și 63 de atacuri cu lansatoare multiple de rachete, anunță Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei. Printre localitățile vizate au fost regiunea Kiev și capitala Ucrainei, precum și regiunea Dnipropetrovsk.

Armata ucraineană a eliminat încă aproximativ 690 de ocupanți ruși în ultimele 24 de ore, 29 decembrie. Forțele armate ucrainene au distrus, de asemenea, zeci de unități de echipamente diverse, inclusiv rachete de croazieră.

Astfel, pierderile totale de luptă ale inamicului din 24 februarie până la 30 decembrie sunt estimate la 105.250 de soldați, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

UPDATE 17:55. Președintele american Joe Biden a semnat un proiect de lege privind cheltuielile în valoare de 1.700 de miliarde de dolari, care va menține finanțarea guvernului SUA până la sfârșitul anului fiscal următor - incluzând în special un alt pachet important pentru efortul de război al Ucrainei, scrie Kiyv Post.

Biden, aflat în vacanță de Anul Nou în Saint Croix, în Insulele Virgine americane, a postat pe Twitter o fotografie cu el însuși semnând legea.

„Va investi în cercetare medicală, siguranță, asistență medicală pentru veterani, recuperare în caz de dezastre” și finanțare pentru programe de combatere a violenței împotriva femeilor, a scris Biden pe Twitter.

De asemenea, „obține asistență crucială pentru Ucraina. Aștept cu nerăbdare mai mult în 2023”, a continuat el.

Proiectul de lege de finanțare a obținut sprijinul republicanilor în Congresul divizat în mod egal, asigurând o adoptare ușoară - și marcând o altă victorie legislativă pentru Biden la finalul celui de-al doilea an de mandat.

Proiectul de lege include un ajutor militar și economic de urgență în valoare de 45 de miliarde de dolari pentru Ucraina, care se luptă cu o invazie rusă la scară largă. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a fost la Washington la începutul acestei luni pentru a pleda pentru o asistență sporită din partea SUA.


UPDATE 17:17. Preşedintele chinez Xi Jinping i-a transmis omologului rus Vladimir Putin vineri că drumul până la negocieri de pace privind războiul din Ucraina nu va fi lipsit de obstacole şi că China îşi va menţine „poziţia obiectivă şi corectă” în această chestiune, relatează REUTERS, citează Agerpres.


Xi Jinping a spus că Beijingul şi Moscova ar trebui să se coordoneze îndeaproape şi să coopereze în afaceri internaţionale şi a evidenţiat disponibilitatea Rusiei de a se angaja în negocieri privind Ucraina, a relatat canalul naţional chinez CCTV despre convorbirea telefonică dintre cei doi lideri.

„Partea chineză a notat că partea rusă a menţionat că nu a refuzat niciodată să soluţioneze conflictul prin negocieri diplomatice şi şi-a exprimat aprecierea pentru acest lucru”, a afirmat Xi, potrivit sursei citate.

Xi şi Putin au devenit tot mai apropiaţi în ultimii ani din cauza neîncrederii împărtăşite în SUA şi aliaţii lor, fapt evidenţiat şi de o declaraţie din februarie privind un parteneriat strategic „fără limite” care a trimis semnale de alarmă în Occident.

Însă după declanşarea invaziei ruse din Ucraina în februarie, China a subliniat în mod public faptul că nu este parte în conflict, şi în septembrie, după ce armata rusă a înregistrat mai multe regrese pe câmpul de luptă, Putin a recunoscut public că Xi are „întrebări şi preocupări” privind războiul.

Potrivit comentariilor sale difuzate vineri de televiziunea de stat rusă, Putin a discutat despre întărirea cooperării militare cu China, dar acest aspect lipseşte din relatarea CCTV.

Xi Jinping a fost totuşi clar vineri în privinţa afinităţii ideologice între Beijing şi Moscova când vine vorba despre opoziţia comună faţă de hegemonismul SUA.

„Faptele au dovedit în mod repetat că izolarea şi suprimarea sunt nepopulare, iar sancţiunile şi ingerinţele sunt sortite eşecului”, i-a spus Xi lui Putin, potrivit CCTV.

„China este gata să coopereze cu Rusia şi cu toate forţele progresiste din întreaga lume care se opun hegemonismului şi politicii bazate pe urmărirea puterii şi apără cu fermitate interesele privind suveranitatea, securitatea şi dezvoltarea atât ale ţărilor, cât şi ale justiţiei internaţionale”, a adăugat el.

UPDATE 16:55. Rusia a început să folosească mai puține rachete în timpul loviturilor masive împotriva Ucrainei, a declarat un reprezentant al Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, Andriy Iusov, în timpul unui telejurnal.

El a declarat că, la 29 decembrie, Rusia a folosit împotriva Ucrainei „tot ce poate mișca”.

„Vedem că, în ciuda unui atac masiv cu rachete, infrastructura Ucrainei a supraviețuit și va supraviețui cu siguranță”, a declarat Iusov.

Iusov a declarat că capacitățile de rachete ale inamicului au scăzut.

„Ei (rușii) nu pot menține o intensitate atât de mare, atât din punct de vedere al regularității, cât și al cantității”, a conchis el.


UPDATE 16:20. Între 24 februarie și 30 decembrie, 120 de persoane, inclusiv 5 copii, au murit la Kiev din cauza războiului. De asemenea, 495 de locuitori ai orașului au fost răniți, inclusiv 30 de copii, a declarat șeful administrației militare a orașului Kiev, Serhiy Popko.

Potrivit acestuia, rușii au efectuat 52 de atacuri aeriene asupra Kievului. Peste 600 de clădiri au fost avariate. În special, infrastructura critică a orașului a suferit distrugeri semnificative. Din 24 februarie, 638 de sirene de raid aerian au sunat în capitală. Durata totală a alarmelor este de 693 de ore și 49 de minute.


UPDATE 15:45. Serhiy Cerevatîi, un reprezentant al grupului de trupe din est, a declarat că Bahmut din regiunea Donețk a fost un simbol al eșecului inamicului, precum și al luptei și indestructibilității ucrainenilor, scrie UNIAN.

La postul de televiziune Espresso TV, el a vorbit despre pierderile suferite de inamic în această direcție. Luptele violente continuă în apropiere de Bahmut.

„În cursul acestei zile au avut loc 249 de bombardamente pe frontul Bahmut, 32 de bătălii. Inamicul a pierdut 131 de oameni uciși și peste 150 de răniți. Inamicul a pierdut două trenuri cu muniție”, a declarat Cerevatîi.

El a subliniat că Bahmut este unul dintre cele mai fierbinți puncte în care au loc acțiuni agresive din partea inamicului. Ocupanții nu reușesc să recruteze întăriri nici măcar din rândul prizonierilor care nu vor să meargă să moară.

„Dinamica pierderilor grele îl obligă pe inamic să-și reînnoiască constant forțele. PMC-urile Wagner își refac personalul cu prizonieri, dar au deja probleme în această direcție. Deja în închisoarea rusă vine vestea că este vorba de un singur bilet. O altă companie militară privată Patriot a fost deja reperată în direcția Ugledar, lângă Stepnoye”, a conchis vorbitorul.


UPDATE 15:00. Forțele de apărare ucrainene de pe liniile cele mai fierbinți ale frontului ar trebui să fie dotate cu arme și alte mijloace, a anunțat serviciul de presă al șefului statului în urma unei ședințe ordinare a comandantului suprem al Statului Major Suprem, care a fost prezidată de președintele Vladimir Zelenskiy. În special, au fost ascultate rapoarte privind situația operațională de pe front și posibilele acțiuni ale inamicului în viitorul apropiat.

În acest sens, reuniunea s-a axat pe furnizarea de arme și alte bunuri pentru forțele de apărare din zonele cele mai fierbinți.

A fost abordată, de asemenea, problema îmbunătățirii apărării aeriene a Ucrainei, în special pentru a proteja infrastructura critică. Separat, membrii Stavka au ascultat informații privind reconstrucția sistemului energetic ucrainean după recentele atacuri cu rachete rusești.


UPDATE 14:10. Vladimir Putin nu le va trimite urări de anul nou preşedinţilor american Joe Biden, francez Emmanuel Macron şi cancelarului german Olaf Scholz, a anunţat vineri Kremlinul, în plină criză între Moscova şi Occident din cauza ofensivei ruse în Ucraina, relatează AFP.

„Aceşti omologi nu ne trimit nicio urare. De fapt, nu avem niciun contact cu ei. Şi, având în vedere actele inamicale pe care le întreprind în permanenţă, preşedintele nu le va trimite urări”, a declarat presei Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse.

Pe de altă parte, Vladimir Putin a trimis deja urări privind un an bun în 2023 mai multor lideri mai apropiaţi de Kremlin.

Potrivit unei liste publicate vineri de preşedinţia rusă, Vladimir Putin i-a felicitat în special pe preşedinţii chinez Xi Jinping, turc Recep Tayyip Erdogan, sirian Bashar al-Assad, venezuelean Nicolas Maduro, precum şi pe premierul indian Narendra Modi.

Potrivit Kremlinului, el le-a trimis de asemenea urări unor foşti lideri occidentali, italianul Silvio Berlusconi şi germanul Gerhard Schroder.

UPDATE 13:35. Doi civili au murit în urma atacului cu rachete inamice: bărbați de 55 și 54 de ani. Un alt bărbat în vârstă de 52 de ani a fost spitalizat cu o rană - starea lui este evaluată ca fiind gravă. În timpul zilei, inamicul a bombardat cu artilerie așezările situate în apropierea liniei de contact și a graniței cu Rusia în districtele Kupiansk, Ciuhiiv și Harkiv, scrie Hromadske.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit în Kupyansk în urma unui bombardament inamic.

În regiune continuă operațiunile de deminare umanitară. Pe parcursul zilei, experții au confiscat și dezamorsat 29 de dispozitive explozive. Cu toate acestea, pericolul rămâne foarte mare. Astfel, în satul Snizhkivka, regiunea Izium, un bărbat de 43 de ani a explodat pe un dispozitiv exploziv necunoscut - a fost spitalizat cu răni și se află în stare moderată.


UPDATE 13:00. La 30 decembrie, trupele rusești de ocupație au bombardat satul Katerynivka și orașul Kupiansk din regiunea Harkov. În urma atacului sunt victime, a raportat adjunctul șefului biroului prezidențial Kyrylo Timoșenko și de șeful Administrației militare regionale din Harkov, Oleh Sinegubov.

Potrivit lui Timoșenko, bombardamentul a ucis două persoane în Katerynivka și a rănit alte două. Serviciile de urgență lucrează deja la locul atacului.


Informațiile privind consecințele bombardamentelor sunt în curs de actulizare.

Ulterior, Sinegubov a precizat că un bărbat de 50 de ani a murit în Katerynivka, iar un bărbat de 70 de ani a fost rănit în Kupyansk, potrivit Centrului regional pentru asistență medicală de urgență.UPDATE 12:23. După imaginile din satelit publicate, baza rusă de bombardiere „Engels” nu a suferit nicio pagubă după presupusele atacuri cu drone din 26 și 29 decembrie 2022, scrie UNIAN.

După cum amintește The Drive, Rusia a revendicat joi un al treilea atac cu drone în această lună asupra bazei aeriene Engels, la aproape 500 km de granița cu Ucraina.

Moscova a declarat joi că aerodromul Engels a fost atacat de drone pentru a treia oară în această lună și a doua oară în această săptămână. Cu toate acestea, imaginile din satelit obținute joi de Zona de Război nu arată nicio pagubă evidentă la bază, unde își are sediul Divizia 22 de aviație de bombardament greu.

„Imaginile din satelit arată o reducere semnificativă a activității aviației rusești în Engels”, se arată în raport.

Potrivit publicației, noile imagini din satelit ale bazei aeriene Engels, datate 29 decembrie, arată că „încercările repetate ale Ucrainei de a lovi baza aeriană, precum și sosirea condițiilor meteorologice reci, par să fi dus la o scădere semnificativă a activității”. Doar 11 bombardiere ar fi prezente, comparativ cu cele din 26-29 noiembrie.

„Nu există pagube evidente în urma probabilelor atacuri ucrainene asupra sitului din 26 și 29 decembrie, dar prin reducerea prezenței avioanelor și instalarea de noi bariere defensive, Rusia pare să încerce să atenueze amenințarea continuă la adresa bombardierelor sale de la bază”, explică jurnaliștii.

Sursa/PLANET LABS


UPDATE 11:50. Furnizarea sistemului de apărare antiaeriană Patriot Ucrainei este un progres psihologic, care indică faptul că un alt tabu privind livrările de arme către forțele armate a fost ridicat, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei Dmytro Kuleba într-un interviu acordat pentru RBK-Ucraina.

„Din primele zile, când am început să vorbim despre Patriot cu americanii, am auzit "nu". Iar faptul că acest lucru s-a întâmplat este o dovadă în plus că un alt tabu a fost ridicat, un alt zid a căzut”, a explicat ministrul ucrainean de Externe.

Kuleba și-a exprimat opinia că alte subiecte legate de arme nu ar fi mai dificile decât Patriot. Ministrul a recunoscut că negocierile privind acest tip de armă au fost cele mai dure.

„Nu sunt realizate, poate toate în același timp, în aceeași zi, dar este ca într-un joc pe calculator, deblochezi nivelurile unul câte unul”, a comentat el.

După cum a menționat Kudeba, sistemul Patriot este o tehnologie foarte complexă și costisitoare.

„Nu spun că vom obține toate armele într-o săptămână sau o lună, dar nu mă aștept la ceva mai complicat decât povestea Patriot”, a spus el.

Ministrul a adăugat că, indiferent de ceea ce spun aliații europeni ai NATO, aceștia se ghidează în continuare după decizia SUA.

„Așa a fost cu artileria, când americanii au dat - au dat, așa a fost cu HIMARS. Același lucru îl vom face acum cu Patriot, americanii au dat, vom vorbi și cu alții”, a spus Kuleba.


UPDATE 11:20. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a pledat pentru trimiterea suplimentară de armament către Ucraina, transmite vineri dpa.

„Poate părea un paradox, dar sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai scurtă cale către pace”, a declarat politicianul norvegian într-un interviu de sfârşit de an acordat dpa.

Preşedintele rus Vladimir Putin trebuie convins că nu-şi va atinge obiectivul de a prelua controlul asupra Ucrainei, a apreciat el.

Stoltenberg a continuat spunând că, apoi, ar putea exista „o soluţie de pace negociată, care să asigure că Ucraina se impune drept un stat democratic şi independent”.

Secretarul general al NATO nu s-a sfiit să spună că, în opinia sa, atacurile recente ale ucrainenilor asupra unor ţinte militare din Rusia sunt perfect legitime.

„Fiecare ţară are dreptul să se apere - la fel şi Ucraina”, a spus Stoltenberg, adăugând că atacurile ucrainene trebuie privite în context. Care context include atacuri ruse masive asupra infrastructurii civile, menite să-i priveze pe ucraineni de apă, căldură şi electricitate în plină iarnă, a explicat el.

În privinţa oportunităţii de a furniza Ucrainei rachete cu rază medie de acţiune, Stoltenberg a declarat că există „un dialog în desfăşurare între aliaţi şi Ucraina cu privire la anumite tipuri de sisteme” de rachete.

El a menţionat totodată că aliaţii NATO au furnizat Ucrainei în trecut sisteme de arme cu rază lungă de acţiune. De exemplu, lansatoarele de rachete HIMARS, artilerie cu rază lungă de acţiune şi drone, a declarat Stoltenberg.

UPDATE 10:55. Trupele rusești de ocupație au bombardat ieri, 29 decembrie, teritoriul regiunii Herson de 81 de ori. Inamicul a tras asupra așezărilor pașnice din regiune cu artilerie, lansatoare de rachete multiple și mortiere, potrivit șefului administrației militare regionale, Iaroslav Ianoșevici.UPDATE 10:30. Forțele de apărare au ucis 690 de soldați ruși în cursul zilei de 29 decembrie. În total, din 24 februarie, Rusia a pierdut 105.250 de soldați în războiul împotriva Ucrainei, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Rușii suferă, de asemenea, pierderi de echipament:

 • tancuri - 3018 (+1);
 • vehicule blindate de luptă - 6.059 (+12);
 • sisteme de artilerie - 2.010 (+6);
 • MLRS - 423;
 • sisteme de apărare aeriană - 212;
 • aeronave - 283;
 • elicoptere - 268;
 • drone la nivel operațional și tactic - 1.740 (+23);
 • rachete de croazieră - 711 (+58);
 • nave / ambarcațiuni - 16;
 • autovehicule și autocisterne - 4.683 (+8);
 • echipament special - 180 (+1).

UPDATE 09:30. Forțele de ocupație ruse au atacat regiunea Dnipropetrovsk cu drone kamikaze iraniene Shahed, potrivit șefului administrației militare regionale Valentin Reznicenko.

În timpul nopții, forțele de apărare au doborât toate cele cinci drone inamice care se aflau deasupra regiunii. Ei au eliminat muniția în trei districte. Între timp, districtul Nikopol din regiune a suferit din nou în timpul nopții din cauza artileriei grele a inamicului. Comunitatea Marhaneț a fost atacată.

Astfel, aproape 30 de obuze rusești au zburat acolo. Nu s-au înregistrat victime. Consecințele atacului sunt în curs de investigare.
UPDATE 09:20. În regiunea Kiev, nicio infrastructură nu a fost afectată în urma atacurilor cu drone. Iar la Kiev, una dintre munițiile dronelor Shahed a lovit o clădire administrativă din districtul Holosiivskyy. Potrivit lui Oleksiy Kuleba, președintele administrației militare regionale din Kiev, atacul a fost efectuat de drone Shahed.

„Rusia a vizat din nou infrastructura noastră. Forțele de apărare aeriană au respins dronele. În mod preliminar, nu există niciun rezultat. Serviciile de urgență lucrează la locurile unde s-a produs doborârea”, a scris Kuleba.

Potrivit Administrației militare a orașului Kiev (KCMA), una dintre munițiile plutitoare ale lui Shahed a lovit noaptea o clădire administrativă din cartierul Holosiivskyi din Kiev, distrugând-o parțial.

„Există pagube la ferestrele unei clădiri de apartamente din apropiere, nu au existat informații despre victime”, se arată în raport.

Șeful KMBA, Serhiy Popko, a subliniat că inamicul a continuat să lanseze atacuri aeriene masive asupra capitalei ucrainene în timpul nopții.

„După atacul cu rachete de ieri, care nu a adus niciun rezultat agresorului, capitala a rezistat în timpul nopții unui atac al UAV-urilor iraniene Shahed. Cinci drone inamice au fost detectate în spațiul aerian al Kievului. Forțele de apărare aeriană au efectuat o lovitură de foc împotriva tuturor țintelor”, a spus el.


UPDATE 09:00. În cursul zilei de ieri, 29 decembrie, forțele de ocupație rusești au efectuat 85 de atacuri cu rachete și 35 de atacuri aeriene, precum și 63 de atacuri cu lansatoare multiple de rachete, anunță Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În prezent, inamicul încearcă să avanseze în sectorul Bahmut și să îmbunătățească situația tactică în sectoarele Liman și Kupiansk. În ultima zi, unitățile Forțelor de Apărare au respins atacurile ocupanților din apropierea localităților Stelmahivka și Bilohorivka din regiunea Luhansk și Soledar, Ivanivske, Klisciyivka, Kamianka, Avdiivka, Vesele, Vodyane, Krasnohorivka și Maryinka din regiunea Donețk.

În cursul zilei precedente, aviația Forțelor de Apărare a efectuat 12 lovituri asupra zonelor de concentrare a personalului, armamentului, echipamentelor militare și o lovitură asupra poziției sistemului de rachete antiaeriene al inamicului. Unitățile ucrainene de rachete și artilerie au lovit 5 puncte de control, 5 zone de concentrare a forței de muncă și un depozit de muniții ale ocupanților.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai,24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie, 1 noiembrie, 2 noiembrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie, 5 noiembrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 8 noiembrie, 9 noiembrie, 10 noiembrie, 11 noiembrie, 12 noiembrie, 13 noiembrie, 14 noiembrie ,15 noiembrie, 16 noiembrie, 17 noiembrie, 18 noiembrie, 19 noiembrie, 20 noiembrie, 21 noiembrie, 22 noiembrie, 23 noiembrie, 24 noiembrie, 25 noiembrie, 26 noiembrie, 27 noiembrie, 28 noiembrie, 29 noiembrie, 30 noiembrie, 1 decembrie, 2 decembrie, 3 decembrie, 4 decembrie, 5 decembrie, 6 decembrie, 7 decembrie, 8 decembrie, 9 decembrie, 10 decembrie, 11 decembrie,12 decembrie, 13 decembrie, 14 decembrie, 15 decembrie, 16 decembrie, 17 decembrie, 18 decembrie, 19 decembrie, 20 decembrie, 21 decembrie, 22 decembrie, 23 decembrie, 24 decembrie, 25 decembrie, 26 decembrie, 27 decembrie, 28 decembrie și 29 decembrie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media