Tiraspolul a respins, în acest an, orice propunere a Chișinăului de a identifica soluții în cazurile de încălcare a drepturilor omului de către structurile separatiste

20 decembrie 2022, 15:01 Politică 119
Pretins punct de control, stânga Nistrului.  Sursa: adevarul.ro

Toate propunerile Chișinăului din anul curent de convocare a ședințelor grupurilor de lucru pentru drepturile omului au fost contramandate sau respinse de către Tiraspol, informează Biroul Politici de Reintegrare. Într-un comunicat de presă, reprezentanții BPR au menționat că exponenții regimului de Tiraspol au ignorat de fiecare dată inițiativele de indentificare a soluțiilor pozitive pe cazurile individuale de încălcare flagrantă a drepturilor omului în regiunea transnistreană, printre care cele ale lui Adrian Glijin, Victor Pleșcanov, Vadim Pogorlețchii, Vladimir Dudnic și mulți alți cetățeni ai Republicii Moldova, drepturile cărora au fost lezate în urma acțiunilor ilegale și discriminatorii, practicate de către structurile separatiste.

„Situația drepturilor omului în regiunea transnistreană prezintă în continuare prioritatea-cheie a Biroului politici de reintegrare și a autorităților constituționale, fiind depuse eforturi constante pentru a readuce Tiraspolul la masa de dialog și a reitera necesitatea reactivării interacțiunii productive în cadrul platformei grupurilor de lucru pentru drepturile omului.

Din păcate, suntem nevoiți să atragem atenția din nou asupra lipsei deschiderii din partea Tiraspolului de a identifica soluții pozitive pe cazurile individuale de încălcare flagrantă a drepturilor omului în regiunea transnistreană, printre care cele ale lui Adrian Glijin, Victor Pleșcanov, Vadim Pogorlețchii, Vladimir Dudnic și mulți alți cetățeni ai Republicii Moldova, drepturile cărora au fost lezate în urma acțiunilor ilegale și discriminatorii, practicate de către structurile de la Tiraspol”, se arată în comunicatul BPR.

BPR a menționat că toate propunerile Chișinăului din anul curent de convocare a ședințelor grupurilor de lucru pentru drepturile omului au fost contramandate sau respinse de către Tiraspol. La fel, exponenții regimului din regiune nu au dat curs invitațiilor recente de organizare a reuniunii experților de profil pentru data de 21 noiembrie, 19 sau 20 decembrie curent.

„În pofida acestui fapt, Biroul și Vicepremierul pentru reintegrare mențin dialogul cu partenerii internaționali ai Republicii Moldova, autoritățile naționale competente, dar și cu reprezentanții societății civile în vederea consolidării eforturilor de promovare a drepturilor omului în regiunea transnistreană a țării și acordării asistenței necesare pe cazuri individuale din perspectiva onorării obligațiilor pozitive ale statului față de cetățenii săi”, se mai arată în comunicat.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media