UPDATE 18:22. Soledar este un oraș din regiunea Donețk, în jurul căruia se poartă acum bătălii. Surse ruse au scris că trupele ruse au reușit să preia controlul asupra unei părți a orașului, inclusiv asupra fabricii Artyomsol, în timp ce unitățile ruse ar fi „reușit să avanseze prin centrul orașului”, scrie BBC.
Reprezentantul autoproclamatei LNR, Vitalii Kiselev, a declarat pe canalul său Telegram că ucrainenii se vor retrage în curând din Soledar.
În ajun, comandamentul ucrainean și informațiile britanice au raportat că trupele ruse au fost nevoite să slăbească ofensiva pe Bakhmut, unde încearcă fără succes să avanseze, și au transferat o parte din echipament la Soledar: distanța dintre orașe este de doar 15 km.
Ucraina respinge înaintarea rușilor în această zonă, deși confirmă că luptele din Soledar s-au intensificat.
Faptul că Soledar nu se află sub controlul rușilor a fost scris pe canalul de telegram de deputatul Radei Supreme, adjunct al Comisiei pentru probleme de securitate națională, Iuri Mysyagin. Acest lucru a fost confirmat de reprezentantul Grupului de Forțe de Est al Forțelor Armate ale Ucrainei, Serghei Cherevaty.
O fotografie de la Soledar a fost postată și de observatorul militar ucrainean Iurii Butusov. El a spus că fotografiile au fost făcute în centrul orașului, despre care a spus că se află sub controlul forțelor ucrainene. Și a asigurat că armata ucraineană încă controlează orașul.
UPDATE 17:17. SUA au cerut Italiei să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare aeriană în timpul unei conversații între doi oficiali.
Consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan i-a cerut lui Francesco Talo, consilier al premierului italian Giorgia Meloni, să furnizeze sistemele cât mai curând posibil, potrivit ziarului italian La Repubblica.
Sullivan s-a referit la sistemul italo-francez de apărare antiaeriană SAMP/T, potrivit unor surse nedezvăluite de la Washington, citate de ziar.
După o conversație cu premierul italian Giorgia Meloni, președintele Vladimir Zelenskiy a anunțat pe 27 decembrie că Italia are în vedere să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare aeriană.
UPDATE 16:30. Ucraina a primit echivalentul a peste 32 de miliarde de dolari ca ajutor şi împrumuturi din străinătate pe parcursul anului trecut, după invazia rusă de la finele lui februarie, informează sâmbătă dpa, citat de Agerpres.
Circa 40% din această sumă a venit din SUA, a precizat Banca centrală ucraineană vineri seara. Puţin sub 25% a provenit din UE, iar circa 8% de la Fondul Monetar Internaţional.
Germania a contribuit singură cu 1,6 miliarde de dolari, conform comunicatului.
Ajutorul total echivalează cu aproximativ 16% din producţia economică a Ucrainei dinainte de război.
UPDATE 15:36. Ministerul Apărării al Ucrainei: Pe 15 ianuarie, mobilizarea poate continua în Rusia. Acest lucru a declarat reprezentantul Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei Andrei Cerniak, transmite BBC.
Potrivit acestuia, până la jumătate de milion de oameni mai pot fi mobilizați suplimentar în armata rusă. Și de data aceasta, spre deosebire de prima mobilizare „parțială”, în timpul căreia bărbații au fost luați în primul rând din regiunile sărace și orașele mici, acum vor fi luate Moscova, Sankt Petersburg și alte orașe mari.
Anterior, un nou val de mobilizare în Rusia a fost deja prezis pe 30 decembrie de ministrul ucrainean al apărării, Alexei Reznikov. Apoi a promis și închiderea granițelor rusești pentru ieșire - cel puțin pentru bărbați.
„Știu sigur că mai aveți o săptămână, în timp ce ai de unde alege”, a spus el, referindu-se la bărbați din orașele rusești.
A trecut deja o săptămână de la declarația lui Reznikov, iar previziunile sale nu s-au adeverit încă. Cu toate acestea, zvonuri despre o posibilă continuare a mobilizării în ianuarie apar în mod regulat, și nu numai din partea ucraineană.
Strelkov-Girkin, fost ministru al Apărării al „DNR”, a vorbit despre necesitatea mobilizării, explicând-o prin lipsa soldaților pe front. La sfârşitul lunii decembrie, ministrul rus al Apărării Şoigu a anunţat o creştere a dimensiunii armatei, deşi nu a explicat exact de ce.
Putin a negat în decembrie că un al doilea val de mobilizare este posibil: nu era nevoie de asta, a spus președintele. Totuși, el a mai dat instrucțiuni să creeze o resursă de informații de stat cu datele cetățenilor necesare „actualizării evidențelor militare”.
În primul val de mobilizare, au fost multe cazuri când au venit somații la tații ai multor copii, la persoane cu dizabilități, sau chiar la cei care decedaseră deja.
UPDATE 15:11. Biroul Procurorului General al Ucrainei a raportat că pe 6 ianuarie - după ce a început „armisticiul de Crăciun” declarat de președintele Putin - forțele ruse au bombardat zonele rezidențiale din Bakhmut.
Un bărbat de 66 de ani și o femeie de 61 de ani au murit în biroul Procurorului General. Alte 13 persoane au primit „răni explozive de mine și răni de schije”. Clădiri private și cu mai multe apartamente au fost avariate, unele au fost distruse.
Parchetul a demarat o anchetă preliminară în privința incidentului. Ei consideră că este o infracțiune: o încălcare a legilor și obiceiurilor războiului.
Anterior, autoritățile ucrainene au spus că, în ciuda încetării focului anunțat de Moscova, atacurile rușilor nici măcar nu s-au oprit. Bombarderea lui Bakhmut este una dintre dovezile că armistițiul nu a funcționat.
UPDATE 14:50. Șeful Comisiei de Apărare a Parlamentului finlandez, Antti Gäkkinen, a spus că Finlanda este pregătită să furnizeze Ucrainei tancuri de luptă Leopard 2, dar cu condiția ca și alte state europene să facă un astfel de pas.
Potrivit presei ucrainene, Gäkkinen a spus în comentariul său la ediția finlandeză a MTV Uutiset că propriul potențial de apărare al Finlandei rămâne o prioritate și că există suficiente țări în Europa care au mult mai multe oportunități de a ajuta Ucraina - și, în același timp, nu se învecinează cu Ucraina. Rusia direct.
„Dacă Europa va trece la livrări mai mari de tancuri către Ucraina, Finlanda, ar fi indicat să ne alăturăm acestui proces. Dar contribuția noastră, desigur, va fi mică, pentru că pentru noi, ca țară învecinată cu Rusia, propria noastră apărare capacitatea rămâne întotdeauna o prioritate”, a explicat șeful comisiei parlamentare.
UPDATE 13:19. „Acesta este un popor care a ieșit din izvoarele de la Kiev, dar este un popor foarte mare. De la Marea Albă la Marea Neagră. Și această imensitate - a stârnit întotdeauna temeri, invidie printre altele și, prin urmare, din cele mai vechi timpuri, exterior forțele au lucrat pentru a se asigura că acest lucru împarte oamenii, îi separa și chiar împinge o parte împotriva alteia”, a declarat Patriarhul Kirill într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiia 1.
Potrivit patriarhului, acum se face totul în Ucraina pentru a se asigura că „în ochii ucrainenilor, poporului rus, rușii au devenit un alt popor”.
„Dar Biserica Ortodoxă trebuie să facă totul pentru ca ucrainenii și rușii să nu devină dușmani”, a adăugat el.
Refuzul Kremlinului de a recunoaște ucrainenii ca un popor separat cu dreptul la autodeterminare și formarea propriului stat este numit printre principalele motive ale războiului declanșat de Moscova în Ucraina.
UPDATE 12:45. Trupele ruse au continuat să „terorizeze” civilii din Ucraina, potrivit guvernatorilor ucraineni, în ciuda presupusei încetări a focului de 36 de ore de la Kremlin pentru Crăciunul ortodox.
Au fost raportate atacuri în cel puțin șapte regiuni din estul și sudul Ucrainei în ultimele 24 de ore, ucigând cel puțin trei persoane și rănind 14, relatează Kyiv Independent.
Trupele ruse au bombardat de 39 de ori regiunea de sud a Hersonului, vineri. Clădiri rezidențiale și o clădire a unei stații de pompieri au fost atacate în orașul eliberat Herson, a declarat guvernatorul Iaroslav Ianușevici pe Telegram, sâmbătă.
Un prim respondent a fost ucis în Herson, iar șapte civili au fost răniți vineri în părțile eliberate ale regiunii Herson, a adăugat el.
În estul regiunii Donețk, guvernatorul Pavlo Kirilenko a declarat vineri că doi civili au fost uciși în Bakhmut și într-un oraș din apropiere, Krasna Hora. Alți șapte au fost răniți, a adăugat el.
Guvernatorul Harkovului, Oleg Sinegubov, a spus că trupele ruse „terorizau” civilii din regiunea de nord-est. Nu au fost raportate victime, dar clădirile rezidențiale și comerciale au continuat să fie sub foc în timpul presupusei perioade de încetare a focului.
UPDATE 12:11. „Ucrainenii sunt surprinzători. Ucrainenii sunt aplaudați. Ucrainenii inspiră.
Există ceva care ne poate speria? Nu, nu este. Există cineva care ne poate opri? Nu, nu este.
Pentru că suntem cu toții împreună.
Pentru asta luptăm. Unul pentru altul”, a scris Vladimir Zelenskiy pe rețelele de socializare.
UPDATE 11:41. Slujbele au început în Ucraina pentru a marca primul Crăciun ortodox de la invadarea țării de către Rusia anul trecut.
Mitropolitul Epifanie a condus o slujbă de Crăciun la Catedrala Sfânta Adormire din Lavra Kiev Pechersk din capitala Ucrainei - pentru prima dată se ține nu sub auspiciile Patriarhiei Moscovei.
Alte servicii vor avea loc în toată Ucraina.
Oamenii se roagă vineri în timpul slujbei ortodoxe de Crăciun la Catedrala Sf. Volodimir din Kiev, Ucraina. Fotografie: Maxim Marusenko/NurPhoto/REX/Shutterstock
Patriarhul Filaret conduce o slujbă din Ajunul Crăciunului în Catedrala Sf. Volodimir din Kiev pe 6 ianuarie. Fotografie: Oleg Petrasyuk/EPA
Data este ulterioară datei de 25 decembrie observată de alții, deoarece a fost mutată când Papa Grigore al XIII-lea a introdus calendarul gregorian în 1582. Conform calendarului iulian anterior, aceasta a avut loc mai târziu, iar mulți creștini ortodocși încă mai respectă data inițială a lunii ianuarie, înainte de reformele din secolul al XVI-lea.
Vladimir Putin propusese o încetare a focului de 36 de ore, dar acest lucru a fost respins de Ucraina ca un truc cinic. Atacurile rusești au continuat în acest interval de timp, inclusiv asupra Hersonului sâmbătă dimineața.
UPDATE 11:05. Oligarhul rus Roman Abramovici i-a făcut pe cei șapte copii săi beneficiari majoriți ai 10 miliarde de dolari din activele sale secrete offshore chiar înainte de începerea războiului cu Ucraina. Acest lucru s-a întâmplat la începutul lunii februarie, cu puțin timp înainte ca Abramovici, fiind un apropiat de Putin, să intre sub sancțiuni internaționale în legătură cu agresiunea militară rusă.
Reorganizarea rapidă a finanțelor oligarhului cu doar trei săptămâni înainte de război, în urma căreia copiii săi au devenit proprietari formali ai fondurilor în valoare de cel puțin 4 miliarde de dolari, a devenit cunoscută de ziarul britanic Guardian din numeroase documente ale MeritServus, o companie cu sediul în Cipru, care gestionează aceste fonduri offshore ale lui Abramovici. Aceste fișiere au fost partajate jurnaliștilor de către o sursă fără nume.
Mai devreme în presă s-a relatat deja că copiii oligarhului, toți cetățeni ai Rusiei, dintre care cel mai mic are 9 ani, au fost făcuți beneficiari a două fonduri, însă, potrivit ultimelor documente, potrivit ziarului, acesta rezultă că amploarea reorganizării bunurilor oligarhului este mult mai semnificativă și poate indica o încercare a lui Abramovici de a evita înghețarea sau chiar confiscarea vastei sale averi.
Pe lângă 10 fonduri, copiii oligarhului au devenit proprietari a diverselor alte bunuri, inclusiv iahturi, elicoptere și avioane.
Abramovici însuși se află sub sancțiunile UE, Marea Britanie și Canada, dar nu și America, deși Departamentul de Justiție al SUA a confiscat anul trecut două dintre avioanele sale, invocând că acestea au fost folosite în încălcarea sancțiunilor împotriva Moscovei.
Abramovici însuși și compania MeritServus au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor despre reorganizarea finanțelor sale.
Roman Abramovici, care deține pașapoarte rusești, israeliene și portugheze, neagă vehement orice legătură financiară cu Kremlinul și chiar a intentat un proces pentru a anula decizia UE de a-i impune sancțiuni.
UPDATE 10:29. Guvernatorul Sevastopolului, instalat de Rusia, a declarat că apărarea antiaeriană a doborât o dronă într-un aparent atac asupra portului în care se află flota rusă de la Marea Neagră, scrie The Guardian.
Mihail Razvojaev, guvernatorul orașului susținut de Rusia, a declarat că incidentul a avut loc la primele ore ale zilei de 7 ianuarie, adică de Crăciunul ortodox.
„Nici sărbătoarea sacră a Crăciunului nu a fost un motiv pentru ca acești oameni inumani să-și oprească încercările de a ataca Orașul Eroilor”, a scris Razvojaev.
Partea ucraineană nu a comentat acuzațiile, relatează Reuters. Nu a confirmat anterior presupuse incidente similare.
Președintele rus Vladimir Putin a propus un armistițiu care să coincidă cu Crăciunul Ortodox, o ofertă respinsă de Kiev ca un șiretlic cinic de a câștiga timp pentru ca forțele Rusiei să se odihnească și să se regrupeze.
UPDATE 10:16. În timpul „regimului de încetare a focului” pe care l-a anunțat cu ocazia Crăciunului ortodox, președintele rus, singur - în afară de el erau doar clerici - a asistat la o slujbă în Catedrala Buna Vestire din Kremlin, reiese din filmările prezentate de postul TV „Rossia 1”.
Putin a fost întâmpinat de decanul bisericilor din raionul Klin al episcopiei Sergiev Posad, ieromonahul Iosif.
Acesta este al treilea Crăciun pe care Putin l-a sărbătorit la Moscova din anul 2000, notează Interfax, precedentele două perioade fiind în 2000 (în Biserica Treimii Dătătoare de Viață de pe Dealurile Vrăbiilor), iar în 2001 - în Catedrala lui Hristos Salvator.
Joi, Putin i-a instruit ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, să impună o încetare a focului de 36 de ore de-a lungul întregii linii de contact cu ocazia Crăciunului şi a cerut Ucrainei să urmeze exemplul.
În Ucraina, ei insistă că aceasta este ipocrizie și un truc, președintele Vladimir Zelenskiy a numit-o o încercare de a folosi o sărbătoare religioasă ca acoperire. Kiev a subliniat că bombardamentele din partea rusă după începerea „încetării focului” nu s-au oprit.
UPDATE 10:06. Armata ucraineană anunță propriile calule zilnice despre pierderile forțelor ruse din prima zi a războiului și până în prezent:
personal - au fost lichidate circa 110.740 (+490) de persoane,
tancuri ‒ 3.066 (+2) unități,
vehicule blindate de luptă / APV ‒ 6.125 (+1) unități,
sisteme de artilerie – 2.062 (+3) unități,
RSZV / MLRS – 431 (+0) unități,
sisteme de război antiaeriene ‒ 217 (+2) unități,
aeronave – 285 (+0) unități,
elicoptere – 272 (+0) unități,
Nivel operațional-tactic UAV – 1.844 (+0),
rachete de croazieră ‒ 723 (+0),
nave de război / bărci ‒ 16 (+0) unități,
vehicule și rezervoare de combustibil – 4.798 (+1) unități,
echipament special ‒ 182 (+0).
Datele sunt în curs de actualizare.
UPDATE 09:49. Armata rusă și oficialii administrațiilor de ocupație continuă integrarea forțată a cetățenilor ucraineni în sistemele socio-culturale, economice și administrative ale Federației Ruse, scriu într-un raport zilnic experții de la Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW).
Referindu-se la datele Centrului Ucrainean pentru Rezistență Națională (CNS), experții notează că rușii duc copii ucraineni din teritoriile ocupate la Moscova, Rostov și alte orașe mari ale Federației Ruse pentru a participa la evenimente festive dedicate Anului Nou.
Așa că încearcă să-i convingă pe copii că viața în Rusia este mai bună decât în Ucraina. CNS susține că vineri, medicii ruși au însoțit copiii din Donețk Gorlovka în regiunea Rostov în vacanță.
ISW îl citează pe consilierul primarului Mariupol, Piotr Andriușchenko, care a spus că în orașul ocupat, luptătorii îmbrăcați în uniforma autoproclamatului DNR inspectează în școli bagajele elevilor - caută orice are legătură cu Ucraina.
În ceea ce privește starea de fapt pe front, analiștii de la Institutul pentru Studierea Războiului scriu că, după lovituri de succes ucrainene, armata rusă intensifică activitățile de contrainformații la Starobilsk (regiunea Luhansk). În special, potrivit Statului Major ucrainean, autoritățile de ocupare verifică telefoanele locuitorilor locali.
În zonele ocupate ale regiunii Zaporojie, controlul asupra circulației oamenilor este înăsprit, se arată în raport: Vladimir Rogov, reprezentant al „administrației” ruse a regiunii, a declarat vineri că va fi nevoie de un permis special pentru a călători. Cu mașina. În regiunea Herson, autoritățile ocupante încearcă să scoată hrivna ucraineană din circulație, scriu analiștii ISW.
UPDATE 09:31. Ucraina va avea nevoie de cel puțin 1,79 miliarde de dolari pentru a-și restabili sectorul de telecomunicații la nivelurile de dinainte de război, potrivit unui raport al Națiunilor Unite.
Rusia a „distrus complet sau a confiscat” rețele în anumite părți ale Ucrainei, iar infrastructura de comunicații din mai mult de 10 din cele 24 de regiuni ale țării a fost semnificativ deteriorată și distrusă, a declarat Uniunea Internațională de Telecomunicații cu sediul la Geneva.
UPDATE 09:27. Serviciile de informații militare ale Ucrainei au declarat că Rusia urmează să ordone mobilizarea a nu mai puțin de 500.000 de recruți în ianuarie, în plus față de cei 300.000 pe care i-a chemat în octombrie. Vadym Skibitsky, șeful adjunct al informațiilor militare al Ucrainei, a declarat că Ucraina crede că recruții vor face parte dintr-un șir de ofensive rusești în primăvara și vara în estul și sudul țării.
UPDATE 09:20. Președintele SUA, Joe Biden, a spus că Vladimir Putin „încearcă să găsească puțin oxigen” prin suspendarea încetării focului, menționând că liderul rus nu a implementat pauza pe 25 decembrie, pe care mulți ucraineni ortodocși o sărbătoresc, sau de Anul Nou.
Anunțul lui Putin a fost probabil o operațiune de informare menită să prejudicieze reputația Ucrainei, potrivit thinktank-ului american Institutul pentru Studiul Războiului.
UPDATE 09:00. SUA vor oferi un nou pachet de ajutor pentru arme pentru Ucraina și vecinii săi în valoare de peste 3,75 miliarde de dolari, a anunțat Casa Albă, incluzând pentru prima dată câteva zeci de vehicule de luptă Bradley.
Pachetul include o retragere de 2,85 miliarde de dolari din stocurile Pentagonului, care vor fi trimise direct Ucrainei și 225 de milioane de dolari în finanțare militară străină pentru a construi capacitatea pe termen lung și pentru a sprijini modernizarea armatei Ucrainei, a spus Casa Albă.
Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai,24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie,1 noiembrie, 2 noiembrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie, 5 noiembrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 8 noiembrie, 9 noiembrie, 10 noiembrie, 11 noiembrie, 12 noiembrie, 13 noiembrie, 14 noiembrie ,15 noiembrie, 16 noiembrie, 17 noiembrie, 18 noiembrie, 19 noiembrie, 20 noiembrie, 21 noiembrie, 22 noiembrie, 23 noiembrie, 24 noiembrie, 25 noiembrie, 26 noiembrie, 27 noiembrie, 28 noiembrie, 29 noiembrie, 30 noiembrie, 1 decembrie, 2 decembrie, 3 decembrie, 4 decembrie, 5 decembrie, 6 decembrie, 7 decembrie, 8 decembrie, 9 decembrie, 10 decembrie, 11 decembrie,12 decembrie, 13 decembrie, 14 decembrie, 15 decembrie, 16 decembrie, 17 decembrie, 18 decembrie, 19 decembrie, 20 decembrie, 21 decembrie, 22 decembrie, 23 decembrie, 24 decembrie, 25 decembrie, 26 decembrie, 27 decembrie, 28 decembrie, 29 decembrie, 30 decembrie, 31 decembrie, 1 ianuarie 2023, 2 ianuarie, 3 ianuarie, 4 ianuarie, 5 ianuarie și 6 ianuarie.
IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.
