Operațiunea moldo-română: Poliția de Frontieră anunță cercetări interne, după descinderea SPIA, PA, DNA și DGA la mai multe posturi vamale

17 ianuarie 2023, 10:18 Justiție 220
Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.  Sursa: Poliția de Frontieră/ Facebook

Poliția de Frontieră anunță că în cadrul instituției au fost demarate cercetări interne, urmare a perchezițiilor ce au loc la mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române din cauza suspiciunilor de săvârșirea infracțiunilor de corupție de către angajații Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal.

„În cadrul Poliției de Frontieră au fost demarate cercetări interne și, totodată, este acordat suportul necesar organelor competente în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere în conformitate cu normele legale. Toleranța zero față de actele de corupție și cele conexe unde sunt vizați funcționarii publici, inclusiv cei cu statut special”, se arată în reacția Poliției de Frontieră.


Amintim că ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI în comun cu Procuratura Anticorupție (PA) cu suportul Direcției integritate și supraveghere a Serviciului Vamal în cadrul unei operațiuni internaționale inițiate cu Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția Generală Anticorupție (DGA) a MAI a României, astăzi, 17 ianuarie, au descins concomitent cu percheziții în mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media