Avia Invest neagă afirmațiile lui Spînu despre monopolul existent la aeroport privind serviciile de taxi: Reacția companiei la noul regulament

31 ianuarie 2023, 13:55 Economie 171
Aeroportul Internațional Chisinau, AIC.  Sursa: Replica Media

Avia-Invest SRL, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău - contract semnat în luna august 2013 în condiții dubioase și care a fost anulat în noiembrie 2022, neagă afirmațiile ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, despre monopolul existent la aeroport privind serviciile de taxi.

Totodată, cât privește noul regulament privind prestarea serviciilor de taxi în perimetrul Aeroportului, potrivit administrației Avia Invest, varianta finală a acestuia urmează să fie implementată în decurs de 2 săptămâni, după dezbaterile cu ANTA și transportatorii autorizați.

„Afirmațiile despre monopolul existent la aeroport privind serviciile de taxi sunt un fals. Toți pasagerii au fost și sunt în drept să aleagă și să folosească orice serviciu de taxi disponibil în țară.

Cât privește noul regulament privind prestarea serviciilor de taxi în perimetrul Aeroportului, varianta finală a acestuia urmează să fie implementată în decurs de 2 săptămâni, după dezbaterile cu ANTA și transportatorii autorizați. Regulamentul are ca scop evitarea blocării drumului de acces din fața terminalului, precum și fluidizarea traficului rutier în zona terminalului, în scopul asigurării confortului și securității pasagerilor și vizitatorilor Aeroportului Chișinău”, menționează compania într-un comunicat de presă.


Amintim că, în seara zilei de 30 ianuarie, Andrei Spînu a anunțat că toți operatorii de taxi vor putea prelua pasageri de la Aeroportul Internațional Chișinău. Până acum, o singură companie avea permisiune să staționeze în fața Aeroportului.

Spînu spune că operatorii de taxi vor avea o parcare amenajată, unde vor sta în rând și vor aștepta să preia pasagerii. La terminalul de ieșire din aeroport vor fi amplasate indicatoare care vor ghida pasagerii către taximetriști. Principiul de funcționare va fi primul venit primul servit.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media