Prognoza meteo: Vremea se încălzește și se vor înregistra valori pozitive în toată Republica Moldova

26 ianuarie 2022, 07:12 Societate 75
Iarna în Chișinău, stradă, zăpadă, fulgi,.  Sursa: Replica Media

Vremea se va încălzi pe parcursul zilei de astăzi pe întreg teritoriul Republicii Moldova. După câteva zile de ger, valorile termice vor trece de 0 grade Celsius, însă meteorologii spun că pe drumuri se va menține ghețușul, iar pe alocuri va fulgui.

„Teritoriul țării se va afla sub influența unui front atmosferic, din acest motiv noaptea ce urmează în cea mai mare parte a țării va ninge slab, ziua doar izolat. Pe drumuri se va menține ghețușul, ceea ce înseamnă că în continuare va fi nevoie de vigilență atât pentru pietoni cât și șoferi. Vântul va sufla din nord-vest slab la moderat, ziua cu intensificări”, sună prognoza meteorologilor pentru noaptea și ziua de astăzi, 26 ianuarie.

Ziua temperatura aerului va trece bariera valorilor negative. Astfel, maxima se va situa între 0ºC şi +5ºC. La Briceni, Soroca sau Edineț, valorile termice nu vor depăși 0 grade Celsius, în timp ce în centru, la Ungheni, Călărași și în capitală, mercurul termometrelor va ajunge până la +2 grade cu plus.

Maxime de +5 grade Celsius în sud, la Cahul și Ceadîr-Lunga.


În următoarele zile, vremea va rămâne neschimbată, cu nopți reci și valori negative, cu o ușoară încălzire și valori pozitive pe parcursul zilei.
Cristian
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media