ULTIMA ORĂ! Vasile Costiuc, în arest la domiciliu pentru 30 de zile

14 ianuarie 2022, 17:53 Justiție 249
Vasile Costiuc.  Sursa: newsmaker.md

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, nu au susținut demersul procurorei de caz, Cristina Gladcov, privind arestul preventiv în izolator pentru un termen de 30 de zile a liderului partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, având calitatea de bănuit în dosarul terenurilor de la Durlești.

Astfel, potrivit deciziei instanței, Vasile Costiuc își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

Amintim că, înainte de a apărea în fața judecătorilor, Vasile Costiuc a reușit să facă primele declarații. Acesta a spus că nu-și recunoaște vina și menționează că „cineva a pus la cale” totul.

Vasile Costiuc a fost reținut în dimineața zilei de miercuri, 12 ianuarie, în urma unor percheziții efectuate de ofițerii CNA și procurorii Anticorupție la domiciliul acestuia, în cadrul dosarului afacerilor dubioase cu terenuri, în care sunt implicați și foști funcționari ai Primăriei Durlești.

În același dosar, tot pe 12 ianuarie, au mai fost reținute două persoane, printre care și fostul deputat democrat și fostul primar interimar al orașului Durlești, Veaceslav Nedelea.

Aceștia sunt bănuiți de complicitate în săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu, săvârșit în interesul unui grup criminal organizat și spălarea banilor săvârșite de un grup criminal organizat și în proporții deosebit de mari, infracțiuni săvârșite în comun cu funcționarii publici din cadrul Consiliului și Primăriei orașului Durlești, municipiul Chișinău, manifestată prin deposedarea de terenuri a administrației publice locale.

Tot miercuri, 12 ianuarie, apărătorul lui Vasile Costiuc a anunțat că clientul său a intrat în greva foamei pe perioada reținerii sale în izolatorul CNA.

Dosarul în care figurează cei trei învinuiți și acțiunile desfășurate de procurori și CNA în această cauză au fost inițiate în 2021. Acțiunile infracționale au început din anul 2005, iar ultima tranzacție de vânzare-cumpărare a terenurilor a fost realizată în anul 2019, ca finalizare a acțiunilor criminale, realizate de grupul menționat.

Acțiunile de urmărire penală în acest caz continuă sub conducerea Procuraturii Anticorupție.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media