Două site-uri care ar fi promovat informații ce incită la ură și război, blocate de SIS

24 octombrie 2022, 17:45 Societate 276
Serviciul de Informații și Securitate.  Sursa: A-tv.md

Două site-uri ce promovează informații ce incită la ură și război au fost blocate. Decizia a fost luată de Serviciul de Informații și Securitate la 24 octombrie. Cele două pagini blocate sunt moldnod.ru și rusnod.ru.

Prin Ordinul Directorului SIS nr. 59 din 24 octombrie curent, lista surselor cu conținut online, care promovează informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență, aprobate prin hotărârea Parlamentului Nr. 41/2022, a fost completată cu portalurile: moldnod.ru și rusnod.ru.

Serviciul de Informații și Securitate reiterează apelul public către sursele de informare în masă în vederea prevenirii diseminării și eliminării imediate a articolelor/informațiilor false și a celor ce conțin limbaj care incită la ură și/sau violență, precum și îndeamnă societatea să se informeze din surse oficiale și veridice.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media