UE va oferi Ucrainei o asistență macrofinanciară în valoare de 2 miliarde de euro. Ursula von der Leyen: „Vom sta alături de Ucraina atât timp cât este nevoie”

18 octombrie 2022, 15:47 UE 73
Ursula von der Leyen, 14 septembrie 2022.  Sursa: captură video
Uniunea Europeană va oferi Ucrainei o asistență macrofinanciară în valoare de două miliarde de euro. Un anunț în acest sens a fost făcut de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a menționat că UE va sta alături de Ucraina atât timp cât este nevoie.

„Până la sfârșitul anului vom anunța și alte sume. Vom fi alături de Ucraina atâta timp cât este nevoie. Vom discuta despre cum să asigurăm un sprijin continuu cu partenerii globali la conferința #RebuildUkraine”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Totodată, la 17 octombrie, miniştrii de externe ai UE au fost de acord cu deblocarea a încă 500 de milioane de euro în asistenţă militară pentru Ucraina, ceea ce ridică suma totală alocată de la începutul invaziei Rusiei în februarie la 3,1 miliarde de euro.

Rusia își descrie războiul provocat în Ucraina ca fiind o „operațiune militară specială”, în timp ce atât UE cât și SUA condamnă cu fermitate atât decizia lui Putin de a invada țara vecină.

UE condamnă, de asemenea, implicarea Belarusului în agresiunea militară a Rusiei.

Liderii au cerut în repetate rânduri Rusiei să înceteze imediat acțiunile militare, să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare din Ucraina și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Totodată, ca răspuns la agresiunea militară, UE și SUA a extins masiv sancțiunile împotriva Rusiei, adăugând un număr semnificativ de persoane și de entități pe lista sancțiunilor și adoptând măsuri fără precedent.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media