Începând de mâine va fi conectată căldura în grădinițele din capitală

18 octombrie 2022, 15:52 Educație 222
Grădiniță, grădiniță, copii.  Sursa: Replica Media

Începând cu ziua de mâine, grădinițele din capitală vor fi conectate la agentul termic, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, a subliniat pentru sursa citată că temperatura medie înregistrată în instituții este de +15..+17°C.

„Grădinițele sunt conectate la agentul termic atunci când temperatura aerului din interior înregistrează o medie mai mică de +18°C. Astfel, 90% din managerii instituțiilor au solicitat conectarea acestora la agentul termic”, a spus Andrei Pavaloi.

Sursa citată a specificat că, deocamdată, temperatura din școli este una confortabilă pentru copii. „În următoarele zile vremea se va încălzi, de aceea, școlile, liceele și gimnaziile din capitală urmează a fi conectate la agentul termic după vacanța de toamnă, care va începe la 26 octombrie”, a menționat Andrei Pavaloi.

În cadrul instituțiilor de învățământ preșcolar din suburbiile capitalei agentul termic este conectat la indicația primăriei din localitate.

În orașul Chișinău activează 129 de grădinițe.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media