Liderii socialiști continuă întâlnirile cu politicienii pro-război din Rusia. Vlad Bătrîncea a discutat cu vicepreședintele Dumei de Stat, Piotr Tolstoi

19 octombrie 2022, 15:36 Politică 132
Întrevederea liderilor PSRM cu Piotr Tolstoi.  Sursa: socialistii.md

Continuă turneul rusesc al liderilor PSRM în Federația rusă. De această dată, secretarul executiv al socialiștilor Vlad Bătrîncea și membra comitetului executiv al formațiunii, Olga Cebotari au avut o întrevedere cu Piotr Tolstoi, vicepreședintele Dumei de Stat și unul dintre cei mai virulenți promotori ai agresiunii ruse din Ucraina.

Fost propagandist la Pervîi Kanal, una din televiziunile de stat ale Rusiei, Tolstoi este membru al Partidului Rusia Unită și fost vicepreședinte al Adunării Parlamentare al Consiliului Europei (APCE). Pentru susținerea regimului Putin și al agresiunii militare ruse în Ucraina, Tolstoi a fost inclus în lista de sancțiuni a Uniunii Europene.

Cu toate acestea, în discuții, secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea „a menționat importanța menținerii și dezvoltării dialogului cu partenerul strategic al Republicii Moldova, precum și necesitatea de a ajunge la o înțelegere reciprocă pe problemele cheie de interes comun. Vicepreședintele Parlamentului a reiterat solicitarea adresată autorităților ruse de a contribui la revizuirea prețului la gaz pentru partea moldovenească în vederea susținerii cetățenilor Republicii Moldova, precum și de a deschide piața rusă pentru toți producătorii moldoveni”, se arată într-un comunicat al PSRM.

De ceelaltă parte, susțin socialiștii, „Piotr Tolstoi a subliniat că Rusia tratează poporul moldovenesc ca fiind prietenos și consideră Moldova un partener tradițional, în legătură cu care țările noastre urmează să identifice modalități sigure de cooperare pentru a rezolva problemele existente. În această ordine de idei, părțile au remarcat necesitatea menținerii păcii, stabilității și consolidării statutului de neutralitate a Republicii Moldova”, arată același comunicat.

Liderii socialiștii se află de la începutul săptămânii la Moscova unde nu s-au ferit să aibă întrevederi cu mai mulți oficiali ruși aflați sub sancțiuni și care promovează deschis agresiunea Rusiei în Ucraina. De asemenea, Vlad Bătrîncea și Olga Cebotari nu au ezitat să pozeze alături de liderul Partidului „Rusia Corectă”, Serghei Mironov pe fonul unor steaguri separatiste ale așa-zisei Novorosia, regiunea de sud a Ucrainei, dar și a Republicii Moldova revendicată de naționaliștii ruși. Unii analiști vorbesc despre faptul că ocuparea acestei regiuni este de fapt scopul real al invaziei ruse în Ucraina.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media