Vadim Pistrinciuc, noua țintă a spargerilor de pe Telegram: „Un amestec neinspirat de discuții reale cu editări interpuse, care să prindă bine ca subiect de cancan”

16 noiembrie 2022, 11:12 Societate 172
Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS.  Sursa: IPN

Director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS), Vadim Pistrinciuc, a fost noua țintă a spargerilor de pe Telegram. Potrivit fostului deputat, la fel ca și în restul cazurilor, au fost făcute publice amestecuri de „discuții reale cu editări interpuse”.

„Am citit puțin din pretinsa scurgere publicată. Ca și în celelalte cazuri e un amestec neinspirat de discuții reale cu editări interpuse care să prindă bine ca subiect de cancan”, a scris Vadim Pistrinciuc într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Și analistul politic Pașa Valeriu scrie că cei care au spart contul de Telegram al lui Vadim Pistrinciuc au modificat unele discuții pe care le-ar fi avut, publicând screenuri originale din discuția avută - ar fi dispărut mai multe blocuri care făceau referire la Oleg Cristal și agenda partidelor de stânga.


La scurt timp după ce au fost publicată această scurgere, site-ul a devenit indisponibil.

Potrivit șefului SIS, Alexandru Musteață, principalul suspect că ar sta în spatele acestor atacuri ar fi FSB-ul rusesc, care ar avea intenția să provoace destabilizare în Republica Moldova.

Alexandru Musteață a mai spus că SIS se va adresa companiei ce deține aplicația Telegram pentru a cere informații care ar ajuta la desfășurarea anchetei.

„La acest moment este foarte greu să spunem exact cum s-a produs, din punct de vedere tehnic, am avut o discuție cu specialiști în acest domeniu și din punct de vedere tehnic sunt toate mijloacele. Cam toate conturile de Telegram, la un număr destul de mare de oameni din conducerea țării au fost penetrate. Vom expedia o scrisoare către compania care administrează intrumentul de mesagerie. Vedem ce ne răspund și ei”, a spus Alexandru Musteață.


Menționăm că, pe un site unde a fost publicat anterior o parte din corespondența personală ce i se atribuie ministrului Justiției, obținută prin piratarea canalului său Telegram, a apărut și „corespondența” consilierului prezidențial, secretarul Consiliului Suprem de Securitate Dorin Recean.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media