Un moldovean ar fi fost răpit de militarii ruși în regiunea ocupată Herson. Poliția ucraineană: „Sănătatea și viața acestuia sunt în pericol”

26 septembrie 2022, 16:18 Ucraina 652
Militar rus, Ucraina.  Sursa: GettyImages/RBC.ua

Un cetățean al Republicii Moldova ar fi fost răpit și ținut cu forța de către militarii ruși în localitatea Kahovka, regiunea ocupată Herson, estul Ucrainei. Potrivit unui comunicat al Poliției regiunii Herson, bărbatul transporta marfă cu propriul camion când trupele ruse au deschis focul asupra mașinii sale și au confiscat obiectele personale și vehiculul, după care l-au reținut.

„În orașul Kahovka, ocupanții au reținut un cetățean al Moldovei care se ocupa cu transportul de mărfuri. După invazia Rusiei pe teritoriul Ucrainei, moldoveanul livra marfă cu camionul personal. Soldații ruși l-au oprit în Kahovka și au deschis focul asupra mașinii sale. Ocupanții au confiscat obiectele personale ale șoferului și vehiculul”, se arată în comunicatul Poliției din Herson emis în prima jumătate a zilei de luni, 26 septembrie.

Potrivit poliției ucrainene, militarii ruși nu-l lasă pe moldovean să plece, iar sănătatea și viața acestuia sunt în pericol.

Militarii ruși au mai răpit patru locuitori ai regiunii, inclusiv primarul unui sat și un medic. În prezent, nu se știe unde se află acești oameni.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au declarat pentru Replica Media că verifică informația și au transmis că vor veni cu informații doar după ce vor avea informații clare și sigure pe acest caz.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media