DOC/ Republica Moldova și țările din Europa de Sud-Est vor face schimb de date ADN și informații despre persoanele implicate în infracțiuni

29 septembrie 2022, 16:07 Societate 83
MAI.  Sursa: Replica Media

Republica Moldova va face schimb automatizat de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor cu statele din Europa de Sud-Est. Cabinetul de miniștri a aprobat Protocolul de amendare a Acordului dintre părțile Convenției de Cooperare Polițienească în Europa de Sud-Est.

Ratificarea Protocolului va contribui esențial la creșterea siguranței populației, prevenirea, detectarea şi investigarea infracţiunilor.

De asemenea, va fi fortificată cooperarea poliţienească transfrontalieră în combaterea ameninţărilor la adresa ordinii şi securității publice.

La nivel instituțional, Protocolul va asigura mecanismul pentru amplificarea dialogului existent cu Comisia Europeană în domeniul schimbului automatizat de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media