„Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință”. Mesajul șefei statului în contextul deconectărilor masive a energiei electrice în toată țara

23 noiembrie 2022, 15:39 Societate 318
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

„Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință”. Declarația aparține președintei Republicii Moldova Maia Sandu, care a fost făcută în contextul deconectărilor masive a energiei electrice în toată țara, urmare a bombardării forțelor ruse asupra Ucrainei.

„Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.

Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, este mesajul șefei statului.

Rusia a atacat din nou Ucraina cu rachete. În urma acestora, în mai multe localități din R. Moldova, inclusiv în Chișinău, s-a deconectat energia electrică. Informația a fost confirmată și Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.


Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media