Un lot de echipamente medicale și medicamente, în valoare de 23 de mii de dolari, a fost donat Institutului Oncologic de Guvernul Japoniei

23 septembrie 2022, 19:21 Sănătate 45
Lot de echipamente din partea Guvernului Japoniei.  Sursa: ms.gov.md

Institutul Oncologic a primit astăzi, 23 septembrie, de la Guvernul Japoniei un lot de echipamente medicale și medicamente în cadrul asistenței umanitare de urgență în Ucraina și țările vecine. Lotul constă din două fibrobronhoscoape, un videolaringoscop, 25 de pompe de infuzie, medicamente anestezice și soluții perfuzabile în valoare totală de 230 000 de dolari. Donația a fost realizată prin intermediul Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM).

„În primăvara acestui an, Guvernul Japoniei a venit cu decizia de a oferi sistemului de sănătate al Republicii Moldova echipamente medicale avansate, în sumă de opt milioane de dolari. Printre beneficiarii acestei asistențe se numără și Institutul Oncologic. Ne dorim ca medicamentele și echipamentele medicale pe care le oferim astăzi să fie folosite cu maximă eficiență pentru poporul Republicii Moldova și acei ucraineni, care și-au găsit adăpost în țara voastră”, a declarat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama.

Grație ajutorului acordat Institutului Oncologic de către partenerii de dezvoltare, până în prezent circa 400 de refugiați cu afecțiuni oncologice din Ucraina au beneficiat de tratamentul necesar, alături de pacienții din Republica Moldova.

În luna iunie, Guvernul Japoniei a oferit Institutului Oncologic medicamente în valoare de 155.460 de dolari.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media